Verslag de Monnik 2 – Friese Boys 2 dd 6 mei 2023

Donkere wolken pakken zich samen boven stadion De Monnik.

Vandaag stond voor de mannen van ’t twadde de uitwedstrijd tegen De Monnik 1 op het programma. We vertrokken met het zonnetje vanuit Kollumersweach, maar hoe verder we met de boot richting Schiermonnikoog gingen hoe grijzer het boven het eiland werd. Na vervolgens de busreis richting het stadion te hebben genomen vielen de eerste spatten uit de lucht. De warming-up was vandaag niet zo lang als anders, de boosdoener was een beste wolkbreuk. De wissels van vandaag hielden de warming-up dan ook voor gezien. Besloten werd dat de wedstrijd 10 minuten later te laten starten. Afgetrapt werd er om 14:10 uur.

Na nog geen 2 minuten voetbal verdiende Friese Boys onder een beste donderslag een hoekschop. De scheidsrechter twijfelde niet en staakte na 2 minuten de wedstrijd wegens onweer. Na een pauze van enkele minuten werd er besloten om weer te gaan voetballen, al plensde het wel best. Hervat werd er dus met de hoekschop die nog stond, Jelmer kopt deze bal op de lat. Het eerste wapenfeit van De Monnik is in de 4e minuut waarbij ze voorlangs koppen vanuit een hoekschop. Nog geen 30 seconden later was Boyen er met een steekpass snel vandoor en wist het net te vinden 0-1. Boyen zat goed in de wedstrijd en dat beloonde hij bijna voor de tweede keer alleen redde de keeper van De Monnik knap.  In de 12e minuut was er een goede voorzet van Thijs, Jelmer leek deze bal er in te gaan lopen alleen was de verdediger van De Monnik net wat eerder om zelf zijn keeper te verschalken 0-2. Duidelijk was dat Friese Boys vandaag de voetballende ploeg was, dat konden we niet zeggen van de tegenstander, zij lagen meer te tackelen op het natte gras dan dat ze een bal in de ploeg konden houden. Sommige tackles waren wel wat op het randje alleen zag de scheidsrechter hier niks in, hij leek de wedstrijd uit zijn controle te raken. Wie het wel onder controle had was onze grensrechter Wietze, hij had namelijk niet zoveel te doen en kon beter bij ons onder het afdakje zitten dan in de stromende regen langs de lijn te staan, al was het plaatje wel mooi met de vuurtoren op de achtergrond. Na 21 minuten voetbal stoomde Boyen er weer vandoor met een mooie steekpass vanuit het middenveld, hij vond voor de tweede maal het net 0-3. Het leek er even op dat het telraam erbij moest worden gepakt wanneer Thijs enkele minuten later bijna de vierde maakte alleen ging deze bal voorlangs. Onze wissel Sander had bijna een shirt van De Monnik aan want hij wilde wel voetballen en bij De Monnik viel de één na de ander uit. Richting rust voetbalde Friese Boys behoorlijk, mooi voetbal werd er aanschouwd door de supporters die in een goed gevulde tribune zaten. Bijna werd dit voor rust nogmaals beloond alleen redde de keeper van De Monnik tweemaal knap, in de 39e minuut redde hij van dichtbij een kopbal van JP en in de 44e minuut pakte hij een mooie pegel van Erik onder de lat vandaan. We gingen aan de thee met een 0-3 stand.

Na rust leek De Monnik een aansluitingstreffer te maken, alleen was deze bal al over de achterlijn geweest en telde deze niet. Hierna zette de Boys van de vaste wal weer aan. In de 52e minuut werd er een vrije trap verdiend. Erik legde aan en plaatste deze bal keurig met een vaste trap in de verre hoek 0-4. De wedstrijd leek daarmee beslist alleen kwam De Monnik niet veel later tot een grote kans die ook maar net voorlangs ging. Na een lange bal die invaller Sander leek te ontvangen kreeg een speler van De Monnik de gele kaart, hij plukte namelijk de bal met zijn armen uit de lucht. In de 58e minuut werd er nogmaals gewisseld door de trainer, Aldert en Mark kwamen binnen de lijnen en Thijs en Evers verlieten het veld. Evers speelt vaak de wedstrijd uit alleen moest hij nu het vrijgezellenfeestje van Erik voorbereiden. Het leek alsof we de vijfde niet wilden maken, Erik gunde de bal vanuit schietpositie aan Sander alleen rekende hij hier niet meer op. Ook kwamen we nog tot kansen via Mark en Boyen. In de 65e minuut stak onze grens nog voordat er gescoord werd de vlag omhoog voor buitenspel, dit konden de aanwezige toeschouwers allemaal zien alleen de scheids wilde van niks weten 1-4. Ondertussen hadden de vrienden van Erik al een mooi plekje gevonden om Erik aan te moedigen want na de wedstrijd werd zijn vrijgezellenfeestje afgetrapt. Dit feestje begon 20 minuten eerder dan gepland, want de wedstrijd werd voor de 2e keer gestaakt, volgens de richtlijnen van de KNVB moet er na 2x staken definitief gestaakt worden en hiermee was de eindstand 1-4.

De planning na de wedstrijd stond op de laatste boot naar de vaste wal, mooi tijd om even na te zitten op de club en even aan te wippen bij de ToxBar. Doordat de grijze wolken na de wedstrijd waren ingeruild voor de zon konden we op het terras zitten van de club. Ondertussen werd Erik in de kantine omgetoverd door Curvalicious Diamond tot Erika. Boyen kwam vandaag weer aan wal tussen de bagagekarren en de rest van de ploeg keurig in de boot. Volgende week staat er voor ons geen wedstrijd op het programma, op zaterdag 20 mei ontvangen we thuis WTOC 2.

Opstelling Friese Boys 2: Danny, Jelmer, Aldert (45. Sander), Evers (58. Aldert), Bowy, Ymbert, Erik(a), JP, Thijs (58. Mark), Dennie, Boyen