Verslag Dokkum 1 – Friese Boys 1 zaterdag 7 november 2015

FRIESE BOYS VERLIEST KANSLOOS VAN DOKKUM

 

 

Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen de voetbalvereniging Dokkum kansloos verloren. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-0.

In het eerste kwartier hielden de Boys redelijk stand. Alleen Martijn Jongeling kwam namens de thuisclub tot een schot dat over ging. Na zeventien minuten was het wel raak. Een schot van Nick Keekstra werd van richting veranderd waardoor invaller-doelman Gerwin van der Meulen kansloos was, 1-0. De druk van de thuisclub nam daarna toe. Na ongeveer een half uur werd de veste van Van der Meulen flink onder vuur genomen. De doelman stopte eerst een schot van Jongeling waarna dezelfde speler een inzet op de doellijn zag gekeerd door een Boys-verdediger. Chris Bits raakte na een voorzet van Keekstra de paal. Toen Chris Bits een nieuwe kans kreeg was het echter wel raak, 2-0. Voor Friese Boys kwam alleen Andries van der Zwaag tot een schot dat een prooi werd voor Dokkum-goalie Patrick van der Velde. Pal voor rust werd het 3-0. Na een prima actie van Martijn Jongeling kon Sybren Oegema simpel binnenschuiven, 3-0.

Na de thee drong Friese Boys even aan maar verder dan een kopbal van Johannes Beiboer naast het doel kwamen de roodwitten niet. Toen Martijn Jongeling werd gevloerd leverde dit een strafschop op voor Dokkum. Jongeling voltrok zelf het vonnis 4-0. Dokkum kreeg nog voldoende kansen maar Jongeling zag zijn inzet uit de doelmond gehaald en Chris Bits raakte de lat. De eindstand werd bereikt toen Leroy Gallard de bal op het hoofd van invaller Dennis de Bruin legde die prima inkopte 5-0.

“We hadden een collectieve offday” vond trainer Jaap Visser van Friese Boys. “Dokkum is  beter dan wij en als je er dan niets tegenover zet dan is het gauw gebeurd natuurlijk. Tijdens de warming-up had ik al iets van het gaat niet lukken vandaag. Dat gevoel kwam dubbel en dwars uit. Doelman Gerwin van der Meulen krijgt als stand-in een acht omdat hij zich beschikbaar stelde. De rest krijgt een vier. We hebben een periode gehad dat het wat beter ging, we werken hard maar wat we vandaag lieten zien daar moeten we ons voor schamen. Na dit seizoen ga ik Friese Boys verlaten. Ik heb hier drie jaar met volle tevredenheid gewerkt. Ik hoop een ploeg achter te laten waar Friese Boys mee verder kan”.

“Het leek een gemakkelijke overwinning” vond Martijn Jongeling van Dokkum. “We moeten onszelf echter wel scherp houden. We zijn blij met de overwinning. Je moet het toch maar even doen. Als je gemakzuchtig bent komen zij weer in hun spel en wordt het nog spannend. Het is een revanche voor vorige week toen we slecht speelden tegen Grijpskerk. We staan na de uitslagen van vandaag drie punten achter op koploper Grootegast. Ik wil ons voorlopig echter niet tot de kampioenskandidaten rekenen, we moeten eerst dit niveau maar eens vasthouden”.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Volgende wedstrijd
Friese Boys 1 - Ropta Boys 1
Datum: 09-03-2024
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys