Verslag Dokkum JO13 – Friese Boys JO13 zaterdag 14-5-2022

Friese Boys JO 13-1 boekt belangrijke overwinning op v.v. Dokkum JO 13-1.

Op deze zonnige zaterdagmorgen 14 mei vertrokken de Friese Boys vol goede moed richting Dokkum om daar op Harddraverspark tegen v.v. Dokkum te gaan voetballen. Het is de een van de laatste wedstrijden van dit seizoen en Friese Boys strijd nog steeds mee om het kampioenschap.

Op goal stond vandaag Marvin, de verdediging bestond uit Durk, Hessel, Jesse Jan(aanvoerder) en Bouke. Het middenveld bestond uit Jacob, Jarno en Arjen . De aanvallers van vandaag waren Giovanni, Jelte en Cyner. Op wissel starten Sytse, Bjorn en Jesse, tijdens de wedstrijd zou er worden doorgewisseld zodat iedereen de nodige speelminuten zou krijgen. Vol goede moed werd er om 8:45 begonnen met de wedstrijd. Het was meteen duidelijk dat Friese Boys het einde van het seizoen spannend wilden maken door vandaag te gaan winnen. In het begin waren de Friese Boys de aanvallende partij, met goede reddingen van de keeper van v.v. Dokkum. Ook waren er enkele aanvallen van v.v. Dokkum, maar de verdediging onder leiding van Jesse Jan stond vandaag weer als een huis. In het begin van de wedstrijd was het vooral Marvin die de ploeg erdoor heen sleepte met belangrijke reddingen. In de 7de minuut was daar dan de eerste grote kans voor Friese Boys na een scherpe bal van Jacob aan Jelte schoot hij net naast. 3 minuten later was het Jarno die de lat raakte nadat Giovanni de bal had voorgegeven. Het was de 12de minuut toen Jarno voor Friese Boys wist te scoren uit een corner 0-1. Een verdiende voorsprong en nu hopen dat de Friese Boys doorzetten en dat v.v. Dokkum niet terug komt in de wedstrijd. Het 2de doelpunt leek te gaan vallen toen Jelte recht op de keeper af ging en tegen de keeper schoot, nog steeds was het verschil maar 1 doelpunt. Toch waren er zo nu en dan ook speldenprikken van v.v. Dokkum en het was Durk die tegen het einde van de eerste helft een gelijkmaker wist te voorkomen door een goede ingreep. Na deze spannende eerste helft, waar de Friese Boys de bovenliggende partij was maar dat niet had laten zien in de score waren de trainer en leiders wel aan een bakje koffie en de spelers aan ranja toe. Ook de supporters die in grote getalen waren meegereisd genoten van een bakje koffie.

De tweede helft was nog maar net 1 minuut oud toen er een overtreding op Giovanni werd gemaakt in het strafschopgebied. Jelte mocht de penalty nemen en wist deze te benutten 0-2. Gelukkig wat meer ruimte en mogelijkheden om wat vrijer te gaan spelen. Na deze daverende start van de tweede helft was de wedstrijd los en volgde kans op kans voor Friese Boys. In de 35ste minuut wist Giovanni een mooie aanval af te ronden met een doelpunt 0-3. Ook werd er vanaf het middenveld meer druk gezet en kwamen de spelers mee naar voren. Dit resulteerde in de 42ste minuut in een doelpunt van Jacob met een prachtig mooi schot 0-4. Nu was de marge er en daardoor werden de Friese Boys even wat slordiger dus viel toch het doelpunt voor v.v. Dokkum 1-4. Maar slecht 3 minuten later wisten de Friese boys weer te scoren met een mooie aanval en scoorde Jelte 1-5. Kans op kans volgde en de spanning was uit de wedstrijd op enkele kleine opstootjes na. Deze werden door de scheids meteen de kop ingedrukt die een prima wedstrijd floot. Uiteindelijk wist Giovanni toch nogmaals te scoren waarbij de stand op 1-6 kwam. Het laatste doelpunt was weer voor Jelte die nummer 3 mocht aantekenen en daarmee de eindstand op 1-7 zette. Een hele belangrijke overwinning voor de Friese Boys en behaald door het gehele team die vol overgave speelden vandaag.

Vol vertrouwen gaan de Friese Boys naar de kampioenswedstrijd thuis tegen Blija/Holwerd zaterdag 21 mei om 9:00. Bij deze is ook iedereen uitgenodigd om Friese Boys JO 13 te gaan aanmoedigen!! Tevreden keerden spelers, trainer, leiders en supporters huiswaarts.

Verslag: Otto Smid