Verslag Dokkum JO15-1 – Friese Boys JO15-1 zaterdag 24 maart 2018

Dokkum JO15-1 – Friese Boys JO15-1              1-3      (0-1)

Na 3 wedstrijden in de competitie is Friese Boys nog ongeslagen, 3 wedstrijden 7 punten. Zaterdag moest er in Dokkum tegen het ongeslagen Dokkum worden gespeeld. Een heuse topper. Vorig jaar in de najaarsreeks werd er van Dokkum verloren met een geflatteerde 3-0 nederlaag. Friese Boys was compleet met 13 spelers, bij de gasten waren enkele blessures.

Om 10.30 uur werd er afgetrapt onder leiding van een scheidsrechter die net Dokkum JO15-2 had gefloten, de andere scheidsrechter was er niet. Het werd een boeiende pot voetbal waar Friese Boys uiterst scherp startte en na enkele plaagstootjes kwam Friese Boys op voorsprong. Een uitstekende actie van Oane die weg draaide uit de drukte en Nick vrij zag staan, een splijtende pass op uitblinker Yoran werd alleen voor de keeper diagonaal binnen getrapt 0-1. Even later sprintte Yoran weer de diepte in en de pass van Nick werd uitstekend aangenomen en alleen voor de keeper schoot hij dit keer naast. Marwan schoot bijna een voorzet in eigen doel, maar keeper Jelmer tikte de bal uitstekend over het doel. De laatste 10 minuten waren voor Dokkum omdat enkele spelers hun tegenstander uit het oog verloren en de organisatie niet goed was. Gelukkig werd er niet gescoord.

In de 2e helft startte Friese Boys weer uitstekend, agressief in de duels en bij balbezit de oplossing vooruit zoeken. Er kwamen kansen, maar gescoord werd er niet. Nick sprintte na combinaties met Ilian, Yoran, Marten door de verdediging en werd afgestopt met een duw in de rug. De scheidsrechter besliste penalty. Nick belastte zich daarmee en schoot onberispelijk binnen 0-2. Marten wist bijna een voorzet van Oane af te ronden, helaas was de lange keeper ter plaatse. Bij Friese Boys kwamen in de voorhoede Eelze en Sieds binnen de lijnen voor Marten en Ilian, de invallers waren vast aan de bal en daardoor kon Friese Boys druk houden. Friese Boys ging door en verzwakte niet, de achterhoede met Marwan, Jan Peter, Ljibbe Sicco en Luut stond als een blok. Jens en Oane aan de rechterkant stonden hun  mannetje, soms met een nuttige overtreding. Nick, centraal op het middenveld, had felle duels met de aanvoerder, kwam vaak als winnaar uit de strijd. Keeper Jelmer bleef opletten toen op links Dokkum in buitenspelpositie doorbrak, maar tegen Jelmer opschoot. Daarna besliste Friese Boys de wedstrijd Yoran werd op avontuur gestuurd en maakte beheerst af 0-3. In de slotfase haalde Oane een tegenstander onderuit in de 16 meter en  werd de strafschop benut 1-3. In deze sportieve, maar felle wedstrijd werd revanche genomen en door dit resultaat rukt Friese Boys op naar de 2e plaats achter het ongenaakbare Ropta Boys, die 4 wedstrijden hebben gewonnen.

Zaterdag 7 april speelt Friese Boys thuis tegen V en V ‘69 uit Garijp om 9.00 uur.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Volgende wedstrijd
SC Veenwouden 1 - Friese Boys 1
Datum: 04-05-2024
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys
Agenda
Volledige agenda