Verslag Drachtster Boys JO15-3 – Friese Boys JO15-1

Goede seizoen afsluiter voor Friese BoysJO 15-1 bij Drachtster Boys JO 15-3.

Op deze zonnige zaterdagmorgen vertrokken de Friese Boys Jo 15-1 richting Drachten om daar te gaan spelen tegen de JO 15-3 van Drachtster Boys. Na de dik verloren wedstrijd tegen LAC Frisia werd het tijd om dit recht te zetten. Vandaag starte op goal Bart-Gjalt, de verdediging bestond uit Jesse Jan, Javier(aanvoerder), Sydse en Lennart. Het middenveld bestond uit Wieger, Tjitze en Jelte Kloosterman. De aanvallers waren Jitse, Jelte Feenstra en Jarno. Op de bank starten Sytse, Jelte Dijkstra en Jacob. Grensrechter voor de Friese Boys was vandaag Bram de Vries.

Op het nostalgische veld met dugout uit een ver verleden startte de wedstrijd om 10:45. In het begin waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd en deden niet voor elkaar onder. Er waren kansen aan beide kanten van het veld. De verdediging stond goed en de ploeg speelde goed samen. In de 8ste minuut was daar de eerste corner voor Friese Boys, hieruit wist Sydse te scoren 0-1. Dit was een goed begin van de wedstrijd. Dit gaf de jongens weer moed en de Friese Boys waren de bovenliggende partij. Maar toch kwamen de Drachtster Boys er zo nu en dan ook door heen, gelukkig was daar Bart Gjalt die vandaag ook weer zijn mannetje stond. In de 25ste was daar nog wel een grote kans op de gelijkmaker voor Drachtster Boys. Maar gelukkig voor de Friese Boys kwam de bal op de paal. De Friese Boys bleven druk zetten met kansen voor Tjitze en Jacob. In de 32ste was daar een schot op goal van Jitse maar volgens de goed fluitende scheidsrechter was deze niet in zijn geheel over de lijn geweest. Zo hobbelde de leuke wedstrijd naar het einde van eerste helft en konden de spelers van de Friese Boys om een ranja en de trainer en leider om een bakje koffie.

De tweede helft begon en het was afwachten hoe deze wedstrijd zou aflopen. Het verschil was maar één doelpunt en dat was niet erg veel. Het was wel meteen duidelijk dat Drachster Boys er alles aan zou doen om in elk geval de gelijkmaker te maken. De Friese Boys hadden hele andere plannen en wilden juist de voorsprong uitbouwen. Dat zou tot een mooie en spannende tweede helft leiden, waarbij de Drachster Boys, de Friese Boys wel heel erg onder druk zouden zetten om te scoren. Maar de Friese Boys wisten als één team deze overwinning over de lijn te trekken en toch zo het seizoen tot een goed einde te brengen en daarmee een plekje in de middenmoot te veroveren. Na het eindsignaal gaven de Drachtster Boys de Friese Boys nog een hand en keerde iedereen tevreden weer huiswaarts. Nu maar even in de rust en op naar het volgende seizoen.