Verslag Drogeham – Friese Boys zaterdag 10 november 2018

FRIESE BOYS HAALT OVERWINNING TEGEN DROGEHAM

DROGEHAM – Op sportpark ‘t Doltsje haalde Friese Boys zaterdag een 1-4 overwinning tegen Drogeham. Bij de rust was de stand 1-2.

Friese Boys werd vrijwel meteen gevaarlijk, maar de vrije trap van Dennie de Haan werd over de lat getikt door doelman Jeroen Krol. Een schot van Lammert Dijkstra verdween naast het Drogeham-doel. Aan de andere kant kreeg Marten Postmus een mogelijkheid, maar zijn inzet ging eveneens naast en Klaas-Jan Bosgraaf schoot in de handen van Jelmer Bloem. Een vrije trap van Dirk-Jan Heidstra werd een prooi voor doelman Krol. De beste kans was daarna voor Sander Hoekstra, maar vrij voor het doel mikte de Friese Boys-spits naast. Niet Friese Boys maar Drogeham nam de leiding. Een verre uittrap van doelman Krol belandde uiteindelijk bij Klaas-Jan Bosgraaf die hard raak knalde, 1-0. De voorsprong van de thuisclub hield niet lang stand. Pieter van der Zwaag bracht de bal hoog voor het doel en Sander Hoekstra kopte raak, 1-1. Drogeham was dicht bij een voorsprong toen Jan van den Bosch rakelings naast schoot. De geblesseerde Pieter van der Zwaag werd daarna vervangen door Jan Top. Dirk-Jan Heidstra knalde via een Drogeham-been tegen de lat. Toch werd het 1-2 toen Erik Hilboezen van afstand doel trof. Pier Kempenaar strandde op doelman Krol en een kopbal á la Beb Bakhuys van Jan Top ging over het doel.

Na de pauze domineerde Friese Boys. Jan Top bereikte Sander Hoekstra die vervolgens zijn tweede doelpunt scoorde, 1-3. Hoekstra was nog enige keren gevaarlijk. Zo kopte hij van dichtbij op de benen van doelman Krol en zijn afstandsschot ging via de paal naast. Een schot van Andries van der Zwaag, via een verdediger, dwong doelman Krol tot een lastige redding. Daarna werd Drogeham gevaarlijk. Een kopbal van invaller Hendrik Broos ging rakelings over en een schot van Erik Postmus werd gestopt door doelman Jelmer Bloem. Het werd 1-4 toen Sander Hoekstra inkopte en Pier Kempenaar de bal doeltreffend verlengde. Friese Boys had nog kansen op meer, maar Sander Hoekstra kopte na een voorzet van Top naast en Dirk-Jan Heidstra zag zijn inzet gestopt door Jeroen Krol.

Reacties:
Het jeugdige talent Nanne Storm (15 jaar) van Drogeham zag het als volgt: “Ik denk wel dat de uitslag het verschil goed weergeeft. Wij waren steeds te laat. Het ging eerst wel gelijk op, maar daarna waren zij beter. Ik speel nu drie wedstrijden in het eerste, dat gaat op zich goed, alleen fysiek is het moeilijk. Wij hebben nog goede kansen dit seizoen. Vorige week speelden we een goede helft tegen de koploper. Wij willen bovenin meedoen,” aldus de goed voetballende Storm.

Ook Jan Top van Friese Boys speelde een goede wedstrijd. Op de vraag of hij tevreden was met zijn invalbeurt antwoordde Top: “Op zich wel. Dit was mijn eerste wedstrijd. De overwinning is meer als terecht, hoewel we niet goed voetbalden. Op de training gaat het prima, daar tikken we mooi, maar in de wedstrijd is het soms chaotisch. Ik ben geblesseerd geweest en heb daar eigenlijk nog steeds last van. Een 100 procent sprint en schieten is nog moeilijk. Wij proberen bovenin mee te draaien en eventueel een klasse hoger te komen.”

Opstellingen:

vv Drogeham: 1 Jeroen Krol, 2 Erwin Bakker (13 Hendrik Broos), 3 Henk Hamstra, 4 Erik Postmus, 5 Otte Tjepkema, 6 Johannes Hooghiemstra, 7 Nanne Storm, 8 Anne Roy Visser, 9 Klaas Jan Bosgraaf (14 Meindert Jan van Dijk), 10 Jan van den Bosch, 12 Marten Postmus (11 Nikki David August).

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 2 Pieter van der Zwaag (14 Jan Top), 3 Dennie de Haan, 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Lammert Dijkstra, 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag (13 Mark de Boer), 9 Sander Hoekstra, 10 Dirk Jan Heidstra, 11 Pier Kempenaar.

Scheidsrechter: Dennis Smit (Drachten).

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys