Verslag Drogeham/Jistrum JO17 – Friese Boys JO17 dd 25-11-2023

Knappe winst voor Friese Boys JO 17-1 tegen ST Drogeham/jistrum JO 17-1.

Op deze regenachtige zaterdagmorgen 25 november, reisden de Friese Boys JO 17-1 af naar Drogeham om op sportpark It Doltsje tegen de ST Drogeham/Jistrum JO 17-1 te gaan spelen. Na de mooie overwinning vorige week tegen Zwaagwesteinde JO 17-1 was er vertrouwen in de ploeg. Vandaag stond JItse op goal, de verdediging bestond uit Jesse Jan, Javier(aanvoerder), Sydse en Foppe Durk. Het middenveld bestond uit Fokke, Sape en Mikai. De aanvallers die starten warenTjitze, Robert en Jurjen. Op wissel starten Jarno, Lennart, Jelte Feenstra, Wieger en Jelte Kloosterman. De vlagger vandaag voor de Friese Boys was Jimko Henstra.

Om 9:02 ging de wedstrijd los op een goed bespeelbaar veld in Drogeham. Drogeham/Jistrum JO 17-1 gingen vol gas start en wisten binnen drie minuten al te scoren 1-0. Deze kwam wel aan maar net zoals tegen Zwaagwesteinde JO 17-1 wisten de Friese Boys Jo 17-1 hier meteen op te reageren en één minuut later wist Tjitze te scoren 1-1. Hierna gingen de Friese boys door met druk zetten en met goed samenspel kwamen kansen. Tot de dertiende minuut toen een aanval van Drogeham/Jistrum JO 17-1 lukte en de 2-1 op het scorebord stond. Maar nog steeds gaven de Friese Boys JO 17-1 nog niet op, de wedstrijd was nog lang en alles was nog mogelijk. Na nog een schot op goal van Mikai en Tjitze goal was het toch weer Drogeham/Jistrum JO 17-1 die in de aanval gingen en met een mooi doelpunt wisten te scoren 3-1. Met nog een dikke 20 minuten op de klok was er nog steeds van alles mogelijk. Nu eerst maar de aansluitingstreffer scoren. In de 30ste minuut werd er gescoord door de Friese Boys JO 17-1 maar helaas werd dit doelpunt terecht afgekeurd door een prima fluitende scheidsrechter. Dit was toch het signaal voor de Friese Boys JO 17-1 het signaal dat er meer mogelijk was. In de 40ste minuut was dan ook raak voor de Friese Boys JO 17-1 en wist Jurjen te scoren 3-2, de aansluitingstreffer. In de extra tijd van de eerste helft werd het nog mooier en werd nogmaals gescoord door Jurjen 3-3. Met deze gelijke stand gingen beide ploegen om ranja en de trainers en leider om een bakje koffie.

De tweede helft begon en er was nog niets verloren, beide ploegen gingen voor de winst. Toch bleef het een sportieve wedstrijd die alle kanten nog op kon. In de 9de minuut was het Jesse Jan die de bal afpakte van Drogeham/Jistrum JO 17-1 en naar Fokke speelde die de bal meegaf aan Mikai die wist scoren en daarmee de Friese Boys JO 17-1 op voorsprong bracht 3-4. Maar nog was de winst niet binnen en dat had Drogeham/Jistrum JO 17-1 zeker door. Drogeham/Jistrum JO 17-1 ging een versnelling hoger en dat leverde kansen op voor beide ploegen. Het was een mooie wedstrijd om te zien waarbij beide ploegen voor de winst gingen. In de 68ste minuut was daar weer een doelpunt voor de Friese Boys JO 17-1 te zijn maar ook deze was buitenspel. Eén minuut later was het Drogeham/Jistrum JO 17-1 die wist te scoren maar ook dit doelpunt werd terecht buitenspel gegeven. Zo gingen beide ploegen een spannende slotfase in met kansen  voor beide ploegen. In de 78ste minuut was daar een groet kans voor Jurjen maar helaas net naast. Drogeham/Jistrum Jo 17-1 kwamen met een slotoffensief maar de verdediging van Friese Boys JO 17-1 en Jitse wisten te voorkomen dat er werd gescoord. Toch wisten Drogeham/Jistrum JO 17-1 te scoren, maar ook dit doelpunt was buitenspel en werd afgekeurd. Nadat Mikai in de 80ste minuut uit een vrije trap de 3-5 wist te scoren was het duidelijk dat de punten meegingen naar Kollumerzwaag. Nadat het eindsignaal had geklonken gingen de Friese Boys JO 17-1 tevreden huiswaarts, om volgende week FC Burgum JO 17-2 op sportpark de  Seadkampe te ontvangen.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Otto Smid en Erik Visser