Verslag Drogeham JO17 – Friese Boys JO17 dd 9 april 2024

Winstreeks Friese Boys Jo17 ten einde tegen Drogeham/Jistrum.

Dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd uit tegen Drogeham/Jistrum op het programma. Deze wedstrijd kon afgelopen weekend niet plaatsvinden, maar kon dus al snel worden ingehaald.

Onder herfstachtige omstandigheden werd er net na 19uur afgetrapt op sportpark ‘t Doltsje. De wind zou vandaag een rol gaan spelen, de eerste helft speelde Drogeham/Jistrum met de wind in de rug en hadden de Boys uit Kollumerzwaag deze tegen. Het spelbeeld was dan ook dat Drogeham voornamelijk met lange ballen speelden en Friese Boys het met combinatie spel over de grond moest gaan doen.

Lang ging het gelijk op waarbij Drogeham/Jistrum wat meer kansen hadden maar geen noemenswaardige. Friese Boys kwam sporadisch tot kansen maar hadden wel het betere van het spel. In de 20e minuut was er een foute terugspeelbal waar Jurjen tussen kwam, hij miste 1op1. Na een halfuur voetballen blies de scheidsrechter op de andere kant naar de stip. Friese Boys zou hands hebben gemaakt, waarover te discussiëren viel. Drogeham/Jistrum verzilverde de penalty waarbij keeper Bart Gjalt nog in de buurt zat. Hierna was er nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, helaas tikte Mikai deze bal net naast doel. Ruststand 1-0 voor de thuisploeg.

Na rust was de wind zeker nog aanwezig maar in mindere mate dan de eerste helft. Ook viel het duister op sportpark ’t Doltsje en waren de lichten aangegaan. Friese Boys kwam redelijk uit de startblokken en speelden nu voornamelijk op de helft van Drogeham/Jistrum. De tegenstander zakte ver terug met veel man en vormde zo een blok voor de Friese Boys. Kansen waren er wel maar de mannen van Drogeham/Jistrum stonden hun mannetje. Verder maakte de thuisploeg de wedstrijd dood door vele overtredingen te gebruiken en het spel constant te vertragen door veel tijd te rekken. Zo tikte de tijd ook door en werd het steeds lastiger om nog met fatsoenlijk spel tot de goal te komen. Tien minuten voor het einde was er een omschakeling waarbij de verdediging even niet goed stond en Drogeham/Jistrum met een goed geplaatst schot de stand op 2-0 zetten. Hierna werden er nog vele ballen ingepompt met weinig resultaat. Eindstand 2-0.

Na zes overwinningen is de reeks nu ten einde, Drogeham/Jistrum was vandaag de betere. De volgende wedstrijd is weer thuis op sportpark De Seadkampe en hebben alle support nodig om bovenin te blijven strijden.

Verslag: Hylke Boersma

Foto’s: Sake Beerstra