Verslag Drogeham JO9-1 – Friese Boys JO9-2

JO9-2 voetbalt sterk tegen Drogeham.

DROGEHAM – Zaterdag 23 april vertrok JO9-2 van Friese Boys naar Drogeham waar het duel tegen Drogeham JO9-1 op de planning stond.

De leiders Sean en Eppie konden vandaag niet aanwezig zijn, hierdoor hebben Wietse en Jannie het leiderschap van hun overgenomen.

Nick en Mark konden vandaag niet aanwezig zijn, waardoor JO9-2 maar één op wissel had.

In de kleedkamer werd de opstelling bekend gemaakt. De aanvallers die opgesteld stonden waren Ryan, Willem en Silvan als wissel. Op het middenveld stond Sven. Mike en Ezra stonden in de verdediging en Jesse stond op goal.

Om 9 uur klonk het startsignaal. De boys waren begin van de wedstrijd sterk aan de bal en waren duidelijk de betere partij. Silvan wist vlot achter elkaar twee mooie doelpunten te maken. Zou de hettrick een feit worden? Voor rust werd door de tegenpartij nog een mooie treffer gemaakt waar door we met 1-2 de rust in gingen.

In de rust werd de opstelling een klein beetje gewijzigd. Mike kwam op goal, Willem werd verdediger samen met Jesse. Ezra werd doorgeschoven naar het middenveld. De tweede helft begon stroef voor Friese Boys, we moesten even wennen aan de nieuwe opstelling. Ryan wist als eerste door te breken en maakte de 1-3. Drogeham kwam sterk terug en maakt de 2-3 en 3-3. De Boys hebben de kopjes niet laten hangen en gingen voor de winst. Sven schoot de 3-4 binnen en Ryan wist nogmaals het net te bereiken waardoor het 3-5 werd. Dit werd uiteindelijk de eindstand.

Tot slot mochten de jongens nog penalty schieten.