Verslag Eastermar 1 – Friese Boys 1 zaterdag 24 november 2018

FRIESE BOYS PAKT VOLLE BUIT IN EASTERMAR

EASTERMAR – Friese Boys pakte zaterdag de volle winst in en tegen Eastermar. De thuisclub begon sterk, maar twee goals in enkele minuten tijd van Friese Boys deden het duel kantelen. Uiteindelijk werd het 0-3.

Zoals gezegd kwam Eastermar sterk uit de startblokken en al in de eerste minuut leidde dit tot een kans voor spits Jille van der Wal. De aanvaller schoot de bal hard voorlangs het Friese Boys-doel. Na bijna tien minuten belandde de bal na een hoekschop opnieuw voor de voeten van Van der
Wal, maar nu ging zijn poging naast. Een voorzet van Tsjalling van Dijk zorgde voor gevaar, maar de Friese Boys verdediging wist nog net redding te brengen. Plotseling was het raak aan de andere kant. Een voorzet van Jelmer Brinkman werd weggewerkt door de Eastermar verdediging, maar het leer viel precies voor de voeten van Pier Kempenaar die hard raak knalde, 0-1. Binnen enkele minuten incasseerde de thuisclub een tweede tik; Na een hoekschop van Erik Hilboezen belandde een kopbal van Dirk-Jan Heidstra op het hoofd van Jan Top die vallend inkopte, 0-2. Eastermar probeerde iets terug te doen. Een schot van Tsjalling van Dijk ging naast en een vrije trap van Jille van der Wal werd een prooi voor Jelmer Bloem. Een kopbal van Sander Hoekstra, na een nieuwe voorzet van Jelmer Brinkman, ging over het thuisclub-doel.

Na de thee was Eastermar dicht bij een tegentreffer, maar de inzet van Tsjalling van Dijk belandde tegen de paal. Sander Hoekstra mocht een vrije trap nemen, maar zijn harde schot eindigde recht in de handen van thuisclub-doelman Jelle van der Wal. Een hard schot van invaller Menno Dijkstra suisde naast het Friese Boys-doel. De thuisclub drong aan, maar tot doelpunten kwam het niet. Richard Brouwer knalde in het zijnet en Jille van der Wal kopte naast. Sander Hoekstra kwam twee keer oog in oog met doelman Jelle van der Wal, maar even zovele keren kwam de goalie als winnaar uit de strijd. In blessuretijd liet de bij Friese Boys ingevallen Rienk Postma na een uitbraak 0-3 aantekenen. Eastermar bleef volhouden, maar een eretreffer kwam niet op het scorebord. Doelman Jelmer Bloem keerde eerst een vrije trap van Menno Dijkstra en even later een kopbal van Jan-Jochem Kootstra.

Reacties:

“Teleurstellend”, vond Jille van der Wal van Eastermar. “We hebben zat kansen gehad, maar we waren niet scherp. In de eerste minuut had ik een goede kans. Ik twijfelde echter en dat moet je niet doen. Als die bal er ingegaan was wordt het misschien een andere wedstrijd. Ik vond het een evenwichtig duel waarin wij meer kansen hadden. Friese Boys benut echter tachtig procent van hun kansen en wij nul procent.”

“In het eerste kwartier was Eastermar veel beter”, aldus Pier Kempenaar van Friese Boys. “Toen kreeg ik de bal voor de voeten en schoot ik hem met rechts mooi in. Ik heb nu drie wedstrijden op rij gescoord. Ik vind 0-3 echter niet volgens de verhouding. We winnen wel, maar ik kan niet zeggen dat we erg goed speelden. Niettemin hebben we de weg omhoog weer gevonden.”

Opstellingen:

vv Eastermar: 1 Jelle van der Wal, 2 Richard Brouwer (12 Mark de Vries), 3 Stefan Brouwer, 4 Jurrit Jonkman (15 Rienk Wind), 5 Jurre Dam (14 Menno Dijkstra), 6 Stefan Erwin Venema, 7 Sander Smedema, 8 Tsjalling van Dijk, 9 Jille van der Wal, 10 Jan Jochem Kootstra, 11 Johannes Couperus.
Friese Boys: 18 Jelmer Bloem, 2 Jelmer Brinkman, 3 Dennie de Haan, 4 Eelke Venema, 5 Lammert Dijkstra, 6 Jan Top, 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag (13 Rienk Postma), 9 Sander Hoekstra, 10 Dirk Jan Heidstra, 11 Pier Kempenaar (14 Pieter van der Zwaag).

Scheidsrechter: Jappie Kooistra (Drachten)

Verslag: Bokke Dijkstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys