Verslag Foarut 1 -Friese Boys 1 zaterdag 19 januari 2019

FOARUT EN FRIESE BOYS IN OEFENDUEL NAAR GELIJKSPEL

MENAAM – Zaterdagmiddag speelde Friese Boys een oefenduel tegen Foarut. Twee keer nam Friese Boys een voorsprong maar even zovele k eren maakte de thuisclub gelijk waardoor het duel in 2-2 eindigde.

In de beginfase mocht Friese Boys een vrije trap nemen omdat Foarut-doelman Sander de Boer de bal buiten het strafschopgebied opving. Sander Hoekstra schoot de vrije trap naast het doel. Een schot van Erik Hilboezen ging eveneens naast. Daarna kwam de thuisclub opzetten. Een vrije trap van Erik Terpstra verdween in de handen van Jelmer Bloem en een schot van Jorrit Boomsma werd eveneens een prooi voor de doelman. Na balverlies bij Friese Boys kreeg Boomsma even later een geweldige kans maar zijn schot ging over de lat. Nadat Jeffrey Draaisma zijn inzet gestopt zag door Bloem nam Friese Boys de leiding: Een schot van Andries van der Zwaag verdween via de handen van doelman De Boer in het net, 0-1. Daarna had Friese Boys geluk toen Evert Telenga tegen de onderkant van de lat schoot. Het werd even later toch gelijk toen Jeffrey Draaisma uit een vrije trap fraai raak schoot, 1-1. Jorrit Boomsma had net voor de thee de kans op 2-1 maar hij scoorde niet. De tweede helft begon zoals de eerste eindigde namelijk met een kans voor Boomsma maar de bal ging naast het Friese Boys-doel. Friese Boys nam daarop een voorsprong toen Dirk-Jan Heidstra de bal achter doelman De Boer knalde, 1-2. Lang plezier van de voorsprong had de ploeg uit Kollumerzwaag overigens niet want Evert Telenga maakte snel gelijk, 2-2. Invaller Mathijs Kompier was dicht bij 3-2 maar zijn schot ging rakelings naast de kruising. Beide ploegen kregen nog wat kansjes maar het bleef uiteindelijk bij 2-2.

Basisopstelling Foarut: Sander de Boer, Gerke Wassenaar, Harmen Schuitmaker, Mark Dijkstra, Evert-Auke Hiemstra, Erik Terpstra, Jurjen Vriezinga, Jeffrey Draaisma, Evert Telenga, Pierre Algra, Jorrit Boomsma.

In de tweede helft kwamen nog in het veld: Jesse Iedema, Mathijs Kompier en Lennart Weiland.

Basisopstelling Friese Boys: Jelmer Bloem, Jelmer Brinkman, Pieter van der Zwaag, Eelke Venema, Rienk Postma, Lammert Dijkstra, Erik Hilboezen, Andries van der Zwaag, Pier Kempenaar, Sander Hoekstra, Dirk-Jan Heidstra.

In de tweede helft kwamen nog in het veld: Evert-Jan Evers, Mark de Boer, Remi Kootstra, Matthias Scholtus en doelman Theo Beerda.

Scheidsrechter: Foeke Terpstra (Menaam)

Verslag: Bokke Dijkstra.