Verslag Friese 45+ Vrijdag 15 september 2017

Vrijdag 15 september 2017

Toernooi 1 bij Friese Boys 45+ te Kollumerzwaag

Friese Boys was met 10 spelers aanwezig. Jan, Johannes, Hielke, Wietse, Jitze, Henk, Sieger, Piet, André en Tom. De wedstrijden waren verschoven naar 19.00 uur bij Friese Boys. Helaas waren de teams van Ropta Boys en Birdaard te laat en daardoor moest het programma een beetje worden verschoven naar extra wedstrijden op het trainingsveld. De scheidsrechters waren Oetzen en Ben.

Friese Boys – Dokkum         2-1

In de 1e wedstrijd was het moeizaam, vele passes gingen naar de verkeerde kleur. Dat was ook bij Dokkum het geval. Henkie had al 3 ballen naar het B-veld geschoten en toen was het wel raak 1-0. Dokkum kwam op gelijke hoogte, na een vermeende handsbal, iedereen van Friese Boys bleef staan op advies van Hielke. Helaas de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing 1-1. Friese Boys bleef doorgaan met aanvallen en een steekpass van Hielke op Sieger leverde het winnende doelpunt op 2-1. Een terugspeelbal van Tom leverde groot gevaar op, maar ging rakelings naast. Piet had volgens zijn zeggen niet 1 bal aangeraakt.

Ropta Boys – Birdaard        2-0

Friese Boys – Birdaard       4-0

Friese Boys speelde stukken beter en nauwkeuriger en door doelpunten van Jan Kempenaar 2, Henkie Hamstra en Jitze Sikma werd het uiteindelijk een makkelijke winst. Dit kwam mede doordat de gasten onnauwkeurig speelden. Piet kreeg voldoende kansen om te scoren, helaas hij vond de keeper op zijn weg.

Ropta Boys – Dokkum          1-2

Friese Boys – Ropta Boys     0-0

Op het drassige trainingsveld speelde Friese Boys prima en creëerde vele mogelijkheden. De keeper van Ropta Boys was de uitblinker en ranselde vele ballen uit zijn doel. André en Wietse onderschepten regelmatig de passes,

helaas hadden ze geen geluk in de afwerking. In de slotfase kreeg Friese Boys bijna het deksel op de neus, een klutsbal belandde bij een speler van Ropta Boys en alleen voor keeper Johannes ging de inzet rakelings naast.

Dokkum – Birdaard            2-3

Stand

1     Friese Boys  3-7   6-1

2     Ropta Boys  3-4   3-2

3     Dokkum      3-3   5-6

4     Birdaard      3-3   3-8

In de 3e helft werd nog een verloting gehouden en de opbrengst ging naar Ronald Nauta die voor een goed doel een halve marathon gaat lopen in Indonesië. Jellie en Tjikke nog bedankt voor het verkopen van de lootjes. Samen met de dames die ook een toernooi speelden bij Friese Boys werd het een gezellige avond.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys