Verslag Friese Boy 1 – V en V ’68 1 zaterdag 2 maart 2019

FRIESE BOYS OEFENDE TEGEN V EN V’68

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys speelde zaterdagmiddag een oefenduel tegen de vierde klasse V en V’68 uit Garijp. Bij de rust leidde Friese boys met 1-0 maar uiteindelijk trokken de gasten aan het langste eind, 1-2.
In de beginfase kreeg Friese boys uitstekende kansen. Dirk-Jan Heidstra verscheen alleen voor doelman Feije Nijhuis maar de sluitpost bracht redding. Een voorzet van Pieter van der Zwaag leverde een nieuwe kans op voor Heidstra maar ook nu werd het geen doelpunt. Nadat Nijhuis een inzet van Pieter van der Zwaag had gestopt was het na een half uur toch raak. Jelmer Brinkman bracht Erik Hilboezen in stelling en diens schot verdween in de uiterste hoek, 1-0. V en V’68 werd gevaarlijker en Friese Boys-doelman Jelmer Bloem stopte een schot van Berend Wijmenga. Pal voor de thee waren de gasten dicht bij een treffer toen Joeke de Vries uit een vrije trap de lat raakte.

In de tweede helft nam V en V’68 de gasten het initiatief. Harmen van der Bij zag zijn schot gestopt door Jelmer Bloem. Een tweede inzet van Van der Bij werd door Eelke Venema van de doellijn gehaald. Halverwege de tweede helft werd het gelijk. Een schot van Oene van der Meulen leek een prooi voor doelman Bloem te worden maar de bal verdween toch in het doel, 1-1. V en V rook de winst. Een treffer van Karst Kleinhuis werd afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten voor tijd was het wel raak; Een schot van Oene van der Meulen werd gestopt door Bloem maar de rebound was voor Berend Wijmenga, 1-2. Bijna had Wijmenga nog 1-3 gescoord maar zijn inzet ging nu rakelings over de lat.

Opstellingen:

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 6 Jelmer Brinkman, 3 Dennie de Haan, 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 7 Mark de Boer (12 Theo Beerda), 2 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag, 9 Pieter van der Zwaag (14 René de Jong), 10 Dirk-Jan Heidstra, 11 Pier Kempenaar.

V en V’ 68: 1 Feije Nijhuis, 2 Jorrit Veenje, 3 Joeke de Vries, 4 Pieter Bijlsma, 5 Kees Wobbes, 6 Evert Koolstra, 7 Lippe Kleinhuis, 8 Auke-Jan de Jong, 9 Berend Wijmenga, 10 Harmen van der Bij, 11 Redmer Marra.

In de tweede helft kwamen bij V en V’68 nog in het veld: 12 Theun Kootstra, 13 Melle Pebesma, 14 Calvin Rooda, 15 Karst Kleinhuis en 16 Oene van der Meulen.

Scheidsrechter: Dennis Dijkstra (Leeuwarden)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra