Verslag Friese Boys 1 – Beetgum 1

FRIESE BOYS BLIJFT NA VERLIES TEGEN BEETGUM  IN ONDERSTE REGIONEN

 KOLLUMERZWAAG – Friese Boys is zaterdag tegen een nieuwe nederlaag aangelopen. De thuiswedstrijd tegen Beetgum werd met 1-4 verloren. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan sponsor en voormalig doelman Douwe Kootstra, die op 57-jarige leeftijd overleed.

Nadat pupil van de week Jurjen Noorlander zijn doelpunt had gescoord werd afgetrapt en de gasten waren meteen gevaarlijk maar aanvoerder Marten-Johannes Bloem schoot naast. Aan de andere kant schoot Pier Kempenaar voorlangs. Na een kwartier nam Friese Boys de leiding: een vrije trap van Wietse van der Land verdween via de Beetgum-muur achter doelman Jaap Montsma, 1-0. De gasten leken al snel gelijk te maken maar Pieter Boersma kopte een inzet van Jort-Haije Dijkstra van de doellijn. Geert-Jan de Vries kreeg voor de gasten een unieke kans maar van dichtbij schoot de aanvaller over. Toch werd het gelijk, vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Robby Efdé raak, 1-1. Vier minuten later namen de gasten de leiding: Een voorzet van Geert-Jan de Vries werd ingekopt door Robin Bruinsma 1-2. Eberhard Kloosterman van Friese Boys schoot hoog over het Beetgumer-doel. De gasten kregen mogelijkheden op 1-3 maar Willem-Jan Dijkstra schoot naast en Efdé kwam deze keer niet langs Auke Hoekstra.

Acht minuten na de thee werd het 1-3. Opnieuw was het Robby Efdé die de bal achter doelman Hoekstra joeg, 1-3. Wietse van der Land was nog dicht bij 2-3 maar zijn inzet ging naast. Een hard schot van invaller Shaquille van der Velde belandde op de vuisten van Hoekstra terwijl Eberhard Kloosterman nogmaals over het Beetgum-doel richtte. Pier Kempenaar en Johannes Beiboer slaagden er ook niet in de aansluitingstreffer op het scorebord te brengen. In de laatste minuut wreef invaller Jorren Drost nog wat meer zout in de Friese Boys-wonde door de 1-4 binnen te schieten, Friese Boys daarmee in vertwijfeling achterlatend.

Reacties:

“Ik ben heel tevreden”, aldus Robby Efdé van Beetgum. “Dit was lekker voetballen. Ik scoor bijna nooit en nu meteen twee keer. Ik ben van het centrum van de verdediging verhuisd naar het middenveld zodat ik meer aan voetballen toekom. We hebben goed gespeeld vandaag maar we zijn wat wisselvallig; de ene week gaat het goed en de week daarop laten we het niet zien. Dit is ons derde seizoen in de vierde klasse. Het eerste seizoen eindigden we in de onderste regionen, vorig seizoen werden we achtste en dit seizoen willen we stappen maken en gaan we voor de top vijf”.

“We moeten de tegenstander beter dekken”, vond Eberhard Kloosterman van Friese Boys. “We moeten ook meer body tonen en er zit geen overtuiging in. Ik ging in de tweede helft een keer mee naar voren maar kon aan niemand de bal kwijt dus moest ik weer terugspelen. Er moet veel meer durf en beleving in. Voetballen kunnen we wel. We moeten vertrouwen houden en gaan voetballen zoals we dat op de training doen. Daar gaat het wel goed”.

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys