Verslag Friese Boys 1 – Blija 1 zaterdag 2 februari 2019

vv BLIJA IN OEFENDUEL LANGS FRIESE BOYS

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys oefende zaterdagmiddag tegen vv Blija.  De wedstrijd werd door de gasten met 1-2 gewonnen. Bij de rust was de stand 0-1.

Friese Boys nam in de beginfase het initiatief. Een voorzet van Rienk Postma belandde bij Sander Hoekstra, maar diens inzet ging via een verdediger naast. Een kopbal van Hoekstra, na een hoekschop, werd door Lammert Dijkstra verlengd maar meer dan een nieuwe hoekschop leverde het niet op. Hieruit kopte Eelke Venema over. Na twintig minuten namen de gasten de leiding door een prachtig schot van Ulbe Holwerda, 0-1. Na een vrije trap van Dennie de Haan schot Sander Hoekstra over. Hoekstra lanceerde even later Erik Hilboezen ,die alleen voor het doel verscheen, maar de bal vloog over de lat. Daarna kreeg Jan Johannes Drost twee kansen namens de gasten. Eerst schoot hij voorlangs en daarna ging zijn kopbal, na een voorzet van Gosse Broersma, rakelings naast.  Sander Hoekstra, Rienk Postma en Pier Kempenaar werd daarna gevaarlijk maar de gelijkmaker viel voorlopig niet. Ook Blija werd nog een keer gevaarlijk maar Johannes Woudsma schoot voorlangs na een hoekschop van Ulbe Holwerda.

Na de thee zag Rindert Meijer zijn kopbal gestopt door doelman Jelmer Bloem van Friese Boys. Een schot van Pier Kempenaar werd gestopt door de ingevallen doelman Duco Mollee.  Kempenaar probeerde het even later nogmaals maar nu richtte de aanvaller te hoog. Wesley Stielstra mocht namens de gasten alleen op Jelmer Bloem afgaan maar de Blija-speler schoot naast. Stielstra zag even later een doelpunt afgekeurd omdat doelman Bloem onreglementair was aangevallen. Doelman Mollee stopte een schot van Rienk Postma maar Pieter van der Zwaag benutte de rebound, 1-1. Nadat Jeroen van der Holst een goede kans had gemist grepen de bezoekers vlak voor tijd toch de winst toen Wesley Stielstra hard raak knalde, 1-2.

Friese Boys: Jelmer Bloem, Jelmer Brinkman, Dennie de Haan, Eelke Venema, Rienk Postma, Lammert Dijkstra, Andries van der Zwaag, Erik Hilboezen, Matthias Scholtus, Sander Hoekstra, Pier Kempenaar.

In de tweede helft kwamen ook Mark de Boer en Pieter van der Zwaag in het veld.

vv Blija: Anne Haitsma, Mark-Jan Kingma, Elger Turksma, Marco de Lau, Gosse Broersma, Rindert Meijer, Jarich Holwerda, Johannes Woudsma, Jan-Johannes Drost, Ulbe Holwerda, Joris Mollee.

In de tweede helft kwamen nog in het veld: doelman Duco Mollee, Jeroen van der Holst, Wesley Stielstra en Chris-Yoran Beintema

Scheidsrechter: Dennis Dijkstra (Leeuwarden)

Verslag: Bokke Dijkstra