Verslag Friese Boys 1 – Boornbergum 1 dd 24-3-2024

Friese Boys kan geen potten breken in Boornbergum

Friese Boys 1 – Boornbergum 1     0-5       (0-2)
Friese Boys speelde een thuiswedstrijd in Boornbergum op sportpark De Kampslach. Vorig jaar was het veld niet bespeelbaar in Boornbergum en is de wedstrijd omgedraaid en werd het duel afgewerkt in Kollumersweach. Friese Boys liep toen tegen een 3-1 nederlaag op, dat kwam mede doordat Pieter van der Zwaag eraf werd gestuurd met een rode kaart in de 1e helft. Boornbergum pakte vorige week een knappe winst tegen runner up Drogeham en probeert uit de gevarenzone weg te komen en staat op een 9e plaats 17 wedstrijden 22 punten. Friese Boys staat op een 6e plaats met 17 wedstrijden 25 punten en bij winst haakt het team van Ayelt van Zuiden aan in de subtop. Bij verlies dan moeten er nog punten worden gesprokkeld voor definitief lijfsbehoud.

Boornbergum verdiend op voorsprong
Onder regenachtige weersomstandigheden en een straffe wind werd de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter J. de Vries begonnen, nadat de pupillen van de week Daan en Syme hadden gescoord. In de openingsfase profiteerde Boornbergum met de wind in de rug van fouten in de passing bij Friese Boys. In de 12e minuut verschalkte Jorrit de Boer, keeper Jesse Komrij met een schuiver na een glijpartij van Aldert Hietkamp 0-1. Daarvoor moest keeper Komrij al enkele reddingen verrichten en zorgde Rienk Postma voor assistentie op de doellijn. Friese Boys kwam er moeizaam uit en een schot van Matthias Scholtus verdween over het doel van Hielke Vietmeyer. In de slotfase was Boornbergum de heersende partij, omdat de duels werden gewonnen en de bal wel naar de juiste kleur werd gespeeld. In de 42e minuut werd een pass van Jelmer Brinkman onderschept en Niels van der Veen zorgde met een wippertje over keeper Komrij voor 0-2 en dit was ook de ruststand.

Friese Boys komt bijna niet tot kansen
Friese Boys startte ongewijzigd aan de 2e helft met de wind in de rug en leek beter in de wedstrijd te komen. Een tegenvaller voor Friese Boys, want in de 51e minuut werd een schuiver in de korte hoek door Jelmer Bosma afgerond 0-3 . Nick de Graaf kreeg een vrije trap op 17 meter na een overtreding op Pieter van der Zwaag en een corner te verwerken, helaas leverde dit geen doelpunt op. In de 63e minuut was het weer raak. Een uitstekende loopactie van Lesley van Loon van Boornbergum uit de rug van Rienk Postma kwam hij alleen voor de keeper en scoorde beheerst 0-4.

Oane Wiersma en Niels de Vries kwamen in het veld voor Luutzen Postma en Luut Faber. Friese Boys probeerde het wel, maar kwam moeizaam tot kansen, want als het gevaarlijk werd, dan maakte Boornbergum slim een overtreding en zo werd het spel van Friese Boys regelmatig ontregeld. Milan Top kwam Aldert Hietkamp nog vervangen. Het slotakkoord was voor Boornbergum, Sander Pot zorgde met een afstandsschot voor 0-5. Dit was ook de eindstand.

Trainer Ayelt van Zuiden van Friese Boys zag zijn team terecht verliezen en had er voor de wedstrijd wel een goed gevoel over om een goed resultaat te halen. Helaas de spelers van Friese Boys konden geen potten breken, omdat Friese Boys bij tijd en wijle als los zand speelde en vorige week werd tegen Noordbergum met bijna hetzelfde team naar behoren gevoetbald in de 2e helft. Wat er ook werd geprobeerd Friese Boys kon het niet voor elkaar krijgen om tot kansen te komen. Door dit resultaat zakt Friese Boys naar de 8e plaats en komt Boornbergum langszij. Na het vrije paasweekend wordt er op zaterdag 6 april in Drogeham (nummer 4) gespeeld en op 13 april thuis tegen Eastermar (koploper). Boornbergum heeft 2 weken vrij en speelt op 13 april in Veenwouden.