Verslag Friese Boys 1 – Boornbergum 1 zaterdag 29 september 2018

FRIESE BOYS VERLIEST THUIS VAN BOORNBERGUM

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Boornbergum niet in winst kunnen omzetten. De gasten wonnen met 1-3 na een ruststand van 0-2. Grote man bij Boornbergum was aanvaller Joran Wiersma die alle doelpunten van de gasten voor zijn rekening nam.

De eerste treffer van Wiersma liet niet lang op zich wachten. Reeds na enkele minuten snelde de aanvaller door de Friese Boys-verdediging en schoot de bal achter doelman Jelmer Bloem, 0-1. Friese Boys ging op jacht naar een snelle gelijkmaker. Een kopbal van Dirk-Jan Heidstra ging naast het gastendoel en Pier Kempenaar zag zijn schot uit de hoek getikt door doelman Thom van der Heide. Na een misverstand bij de gasten was Dirk-Jan Heidstra dicht bij 1-1 maar opnieuw redde Van der Heide. Aan de overkant stopte Jelmer Bloem een hard schot van Willem Lindeboom. Even later was het wel raak toen Joran Wiersma enkele spelers van Friese Boys passeerde en doelman Bloem kansloos liet, 0-2.

Direct na de thee probeerde Friese Boys het wel, maar Dennie de Haan zag zijn vrije trap gestopt en ook Erik Hilboezen kwam niet langs Thom van der Heide. Boornbergum kreeg daarna enkele fraaie kansen. Willem ter Schuur schoot rakelings voorlangs en na een goede actie van Nathanaël Voogt zag Robin van der Veen zijn schot gestopt door Jelmer Bloem. Willem ter Schuur kon na een hoekschop van Voogt vrij inkoppen maar Bloem voorkwam de 0-3. Twaalf minuten voor het einde kreeg Friese Boys weer hoop toen Pier Kempenaar de bal met een prachtig schot in de kruising liet verdwijnen, 1-2. Twee minuten later toverde Joran Wiersma een nieuwe act uit de hoge hoed en liet de bal voor de derde keer achter Jelmer Bloem verdwijnen, 1-3. In de slotfase waren de gasten nog dicht bij 1-4 maar het harde schot van invaller Stephan de Waal werd goed gestopt door Jelmer Bloem.

Reacties:

“Zeker weten” antwoordde Joran Wiersma op de vraag of hij een mooie middag had gehad. “Vorige week was het lastig, nu stonden we al snel met 0-2 voor, dan mag je tevreden zijn. Dat ik scoorde is niet zozeer een verrassing voor mij, ik maak wel vaker een doelpunt, maar drie goals scoor je niet zo vaak. De tweede goal maakte ik op snelheid langs enkele verdedigers. We kwamen hier voor niets anders dan de volle winst. We gaan dit seizoen voor het kampioenschap. Het was een overtuigende winst vandaag”

“Het was lastig” aldus Pier Kempenaar van Friese Boys. “We speelden niet nauwkeurig. We zetten wel genoeg druk. We begonnen scherp maar dan komen zij er gemakkelijk door. We hebben wel kansen gehad maar we hadden het geluk ook niet mee. Ik scoorde de 1-2, heb niet nagedacht maar vol uitgehaald. Zij scoorden echter al snel de 1-3 toen was het geloof weer weg. We moeten nu doorzetten en vechten voor de aansluiting. Maar dit is wel een tegenvaller”

Opstellingen:

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 2 Remi Kootstra, 3 Dennie de Haan, 4 Theo Beerda, 5 Eelke Venema, 6 Lammert Dijkstra, 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag (12 Mark de Boer), 9 Dirk-Jan Heidstra, 10 Marten Starkenburg, 11 Pier Kempenaar.

Boornbergum: 23 Thom van der Heide, 2 Jelmer de Vries (13 Jelte van der Woude), 3 Tamme van der Woude, 4 Bauke de Vries, 5 Peter Lont, 6 Rients Dedden, 17 Nathanaël Voogt, 7 Willem Lindeboom, 9 Robin van der Veen (12 Peter Rispens), 10 Willem ter Schuur (14 Stephan de Waal), 11 Joran Wiersma.

Scheidsrechter: Dennis Dijkstra (Leeuwarden)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys