Friese Boys wint nipt van De Lauwers

Friese Boys 1 – De Lauwers 1          1-0          (1-0)

Friese Boys tegen Drogeham en De Lauwers tegen VVT konden niet doorgaan, vanwege de natte velden.

De Lauwers nummer 2 in de 5e klasse B werd uitgenodigd om in De Westereen op kunstgras een oefenwedstrijd te spelen tegen Friese Boys de nummer 3 in de 4e klasse C.

Onder leiding van scheidsrechter Henk van der Veer werd er onder prima weersomstandigheden afgetrapt. Friese Boys was optisch beter in de beginfase en kreeg kansen Luuzen Postma en Dirk Jan Heidstra, keeper Mathijs van der Laan van De lauwers was een sta in de weg en hield de 0. In de 31e minuut werd een pass van Ilian Egeh door Nick de Graaf opgepikt en zijn daarop volgende individuele actie werd met rechts rakelings naast de paal geschoten. De Lauwers kreeg ook kansjes, keeper Jelmer Boorsma van Friese Boys was attent aanwezig samen met de verdedigers Marwan Egeh, Oane van der Heide en Rienk Postma. Via Jelmer Brinkman, Niels de Vries, Pier Kempenaar werd gevaar gesticht via de zijkanten. In de 33e minuut was het wel raak toen Nick de Graaf, Dirk Jan Heidstra op maat bediende en vanaf links met een overtuigende schuiver raak schoot 1-0. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft werd er veel gewisseld door trainer Ayelt van Zuiden van Friese Boys. Spits Dirk Greijdanus kreeg een paar kansjes, daarentegen kreeg De Lauwers meer kansen op de gelijkmaker. Gescoord werd er niet meer en met een nipte winst trok Friese Boys aan het langste eind.

Zaterdag 18 november gaat Friese Boys op visite bij de ongeslagen koploper Eastermar en De Lauwers ontvangt Suameer, beide wedstrijden starten om 14.30 uur.

Verslag: Hielke de Graaf

Foto’s: Sake Beerstra