Verslag Friese Boys 1 – Dokkum 1 zaterdag 1 februari 2020

DOKKUM IN SLOTFASE LANGS FRIESE BOYS

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys leek aan het thuisduel tegen Dokkum een punt over te houden , maar in de slotfase grepen de bezoekers alsnog de volle winst, 1-2.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Gerda van der Land-de Vries, echtgenote van Friese Boys-vrijwilliger Tjitze van der Land. Ook speelde Friese Boys met rouwbanden.

De eerste wapenfeiten kwamen van Friese Boys maar de schoten van Dirk-Jan Heidstra en René de Jong verdwenen naast het Dokkumer-doel. Na vijfentwintig minuten tikte verdediger Cerdie Benjert een vrije trap van Martijn Jongeling naast het Friese Boys-doel. Nadat Dokkum-doelman Merwin van der Werf een terugspeelbal opraapte mocht Friese Boys een vrije trap nemen, maar het schot van Sander Hoekstra werd geblokt. Friese Boys moest daarna een tegenslag incasseren toen in enkele minuten tijd Dennie de Haan en René de Jong geblesseerd uitvielen. Twee minuten voor de thee leverde een één-twee tussen Dirk-Jan Heidstra en Sander Hoekstra een kans op voor Heidstra maar via doelman Van der Werf ging de bal naast. Na de aansluitende hoekschop constateerde scheidsrechter Vonk een handsbal van Dokkum-speler Leroy Gallas en dat betekende een strafschop voor Friese Boys. Deze werd feilloos ingeschoten door Sander Hoekstra, 1-0. Toch ging Friese Boys niet met een voorsprong aan de thee, want in de slotseconden kwam Dokkum langszij door een rake kopbal van Jordi Minnema, 1-1.

Direct na de thee was Dokkum gevaarlijk, maar het schot van Jesse Jan Hoekstra ging naast. Een vrije trap van Martijn Jongeling belandde op het hoofd van Jordi Minnema maar diens kopbal ging over het doel. Halverwege de tweede helft probeerde Friese Boys-speler Matthias Scholtus het van afstand maar de bal verdween naast het doel. Dokkum leek aan de leiding te komen, maar het doelpunt van Jordi Minnema werd wegens buitenspel afgekeurd. Een kopbal van invaller Sander van der Ploeg werd goed gestopt door Friese Boys-doelman Jelmer Boorsma. Vijf minuten voor het einde grepen de gasten toch de volle winst toen aanvoerder Cerdie Benjert hard raak schoot, 1-2. Sander van der Ploeg miste daarna nog een mogelijkheid op 1-3, maar dat deerde niemand bij de gasten.

Reacties:
“Wij waren in de tweede helft de betere partij”, aldus matchwinnaar Cerdie Benjert van Dokkum. “In de eerste helft was Friese Boys beter, toen was het slecht van onze kant . In de tweede helft maakten we het niet af. Wij willen terug naar de derde klasse, maar moeten het eerst voetballend op de rit zien te krijgen; er moet meer rust in ons spel”.

“We hebben in de eerste helft teveel kansen gemist; daar hadden we meer mee moeten doen, dan hadden we een andere wedstrijd gekregen”, aldus Luutzen Postma van Friese Boys. We krijgen steeds in de slotfase goals tegen dat is wel pech. Wat mijn eigen spel betreft kan ik wel iets dreigender en rustiger aan de bal zijn. Wij gaan nog wel punten pakken; we blijven er wel in”.

Opstellingen:

Friese Boys: 1 Jelmer Boorsma 2 Lammert Dijkstra 3 Dennie de Haan (12 Evert Jan Evers) 4 Erik Hilboezen 5 Rienk Postma 17 Pieter van der Zwaag 7 Luutzen Postma 8 Matthias Scholtus 9 Sander Hoekstra 10 René de Jong (13 Andries van der Zwaag) 11 Dirk Jan Heidstra (14 Pier Kempenaar).

vv Dokkum: 1 Merwin van der Werf 10 Dennis de Bruin 3 Erik van Buiten 4 Cerdie Benjert 12 Leroy Gallas 6 Omer Dahir 11 Jan Gerrit Tacoma (5 Sander van der Ploeg) 19 Jesse Jan Hoekstra (16 Nick de Bruin) 8 Sybren Oegema (14 Nanne Russchen) 9 Martijn Jongeling 7 Jordi Minnema.

Scheidsrechter: Jos Vonk (Hardegarijp)

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys