Verslag Friese Boys 1 – Dokkum 1 zaterdag 12-3-2022

DOKKUM IN SLOTSECONDEN LANGS FRIESE BOYS

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys leek aan de thuiswedstrijd tegen Dokkum een punt over te houden. Een doelpunt in de slotseconden bezorgden de gasten alsnog de volle winst.

In de eerste helft waren de kansen schaars. Een schot van Dirk-Jan Heidstra belandde in de handen van Dokkum-goalie Merwin van der Werff. Een tweede poging van Heidstra, halverwege de eerste helft, vloog over het doel. Na een voorzet van rechts kreeg Pier Kempenaar namens Friese Boys een mogelijkheid maar zijn schot ging voorlangs.

In de tweede helft namen de gasten na iets meer dan een kwartier de leiding. Het was Cerdie Benjert die keihard raak knalde, 0-1. Een vrije trap van Benjert werd een minuut later een prooi voor doelman Jelmer Boorsma. Een schot van Pier Kempenaar vloog even later over het Dokkumer doel. Een schot van Sander van der Ploeg leverde Dokkum niet meer op dan een hoekschop. Nick de Graaf besloot een actie met een schot naast het Dokkum-doel. Friese Boys kwam toch gelijk toen Aldert Hietkamp doeltreffend uithaalde, 1-1. Een vrije trap van Cerdie Benjert ging over het Friese Boys-doel.  Dirk-Jan Heidstra zag zijn schot door een verdediger uit de doelmond gehaald. Zo leek het 1-1 te blijven maar in de slotseconden werd Sander van der Ploeg gelanceerd en hij tikte de bal langs Jelmer Boorsma in het Friese Boys-doel, 1-2.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra