Verslag Friese Boys 1 – Eastermar 1 zaterdag 23 maart 2019

FRIESE BOYS WINT MET 2-0 VAN EASTERMAR.

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys kreeg zaterdag bezoek van Eastermar. De koploper wist deze wedstrijd te winnen. Het werd 2-0.

Na tien minuten bracht Andries van der Zwaag een vrije trap voor het doel, maar Pieter van der Zwaag en Lammert Dijkstra wisten de bal niet in het doel te krijgen. Aan de andere kant schoot Menno Dijkstra een vrije trap in de Friese Boys-muur en schoot Jelte-Berend Heidbuurt over. Na bijna een half uur had Friese Boys succes toen Matthias Scholtus de Eastermar-verdediging te snel af was, 1-0. Daarna werd René de Jong gevaarlijk, eerst ging zijn schot rakelings naast en even later vond de aanvaller de lat op zijn weg. Een vrije trap van Menno Dijkstra ging rakelings over het Friese Boys-doel en Jelmer Dijkstra miste even later een fraaie kans. Nadat een hard schot van Rienk Postma was gestopt door doelman Jelle van der Wal was het daarna toch raak; een hoekschop van René de Jong verdween via doelman Van der Wal in het doel, 2-0.

In het begin van de tweede helft werd een kopbal van Jelmer Dijkstra gestopt door goalie Bloem. Ook een poging van Menno Dijkstra werd door de Friese Boys-doelman gekeerd. Namens Friese Boys zagen Matthias Scholtus en René de Jong hun pogingen naast het doel verdwijnen. Jelmer Bloem redde op een inzet van invaller Simon Dijkstra die in stelling was gebracht door Willem Veenstra. Kees Schotanus van Eastermar kreeg ook nog twee schietkansen maar de eerste poging ging over het Friese Boys-doel en de tweede werd een prooi voor Jelmer Bloem.

Reacties:

“We hebben ondanks het verlies enkele goede kansen gehad,” aldus Willem Veenstra van Eastermar. “Echt voetballen lukte ons niet en Friese Boys hield het achter goed dicht. Het eerste had te weinig spelers vandaag en vroeg bij de A-junioren of ik mee wilde. Daar zeg je geen nee tegen. Ik begon voor het eerst in de basis, maar helaas kon ik weinig betekenen. Wel een paar acties gemaakt, maar met 2-0 verliezen is nooit leuk. Mijn moeder, die uit Kollumerzwaag komt, was voor Friese Boys en ik wilde daar wat tegen doen, maar helaas is dat niet gelukt.”

“In de eerste helft waren we beter, hadden we de wedstrijd in handen en maakten we twee goals” aldus René de Jong van Friese Boys. “Een corner van mij ging er via de doelman in; soms moet je wat geluk hebben. In de tweede helft was het meer voetbal op het middenveld met veel duels. Ik heb zelf een moeilijke periode gehad en het was hard werken om er weer bij te komen. Ik ben blij dat ik er weer bij ben. Vandaag begon ik in de basis en het viel me niet tegen. Conditioneel kan het nog beter”

Opstellingen:

Friese Boys: 18 Jelmer Bloem 2 Jelmer Brinkman 3 Dennie de Haan 4 Eelke Venema 5 Rienk Postma 6 Lammert Dijkstra 7 Erik Hilboezen 8 Andries van der Zwaag (13 Pier Kempenaar) 9 Pieter van der Zwaag (14 Theo Beerda) 10 René de Jong (12 Mark de Boer) 11 Matthias Scholtus.

Eastermar: 1 Jelle van der Wal (16 Max Dam) 2 Mark de Vries 3 Jurrit Jonkman 4 Jelte-Berend Heidbuurt 5 Jurre Dam (12 Simon Dijkstra) 6 Sander Smedema (14 Kees Schotanus) 7 Jelmer Dijkstra 8 Richard Brouwer 9 Willem Veenstra 10 Menno Dijkstra 11 Jelle van der Bij.

Scheidsrechter: Aant Adema (Wouterswoude)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys