Verslag Friese Boys 1 – FC Leo 1 zaterdag 9 september 2017

Friese Boys sterkste op schuttersfeest

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys en FC LEO maakten er zaterdag 9 sept in de beker wedstrijd een spectaculair duel van waarin maar liefst tien doelpunten vielen. Friese Boys scoorde het meest: 6-4

Nog maar nauwelijks was het duel begonnen of de bal lag al in het net. Een voorzet van René de Jong verdween ineens achter FC LEO-doelman Niels Zijlstra, 1-0. Rowan Rozema had daarna namens de gasten een mogelijkheid maar hij  schoot in de handen van doelman Jelmer Bloem. Daarna had Friese Boys de score moeten opvoeren maar Marten Starkenburg en Sander Hoekstra wisten in riante posities niet te scoren. Een geweldige knal van Johannes Beiboer werd gestopt door doelman Zijlstra.

Namens de gasten schoot Remco van der Klei daarna maar rakelings voorlangs. Sander Hoekstra scoorde daarna wel voor Friese Boys, 2-0. Nadat Rowan Rozema uit een vrije trap de paal had geraakt scoorde dezelfde speler even later wel na een fout in de Friese Boys-defensie 2-1. Plotseling ging het snel. Sander Hoekstra benutte een voorzet van René de Jong, 3-1. Aan de andere kant werd Rozema aangetikt en dat betekende een strafschop die door de aanvoerder zelf werd benut, alhoewel Jelmer Bloem er nog dicht bij zat, 3-2. Een schot van Frank Veenwijk vloog niet veel later via de paal binnen, 3-3. Op slag van rust scoorde Mark de Boer namens Friese Boys 4-3.

In de tweede helft bracht Sander Hoekstra de stand al snel op 5-3 na een voorzet van Lammert Dijkstra. FC LEO gaf niet op en Frank Veenwijk kopte vrijstaand voorlangs. Dezelfde Frank Veenwijk lanceerde even later koppend Rowan Rozema en toen was het wel raak, 5-4. Namens Friese Boys liet Erik Hilboezen de bal via doelman Zijlstra op de lat belanden. Aan de andere kant miste Frank Veenwijk de kans op 5-5 en ook Peter Kolkena scoorde niet; Hij schoot op de benen van keeper Bloem. Daarna viel de beslissing, bij een uitbraak scoorde Erik Hilboezen, 6-4. Bij deze stand bleef het uiteindelijk.

Reacties:

Rowan Rozema (FC LEO): “Als je het zo weggeeft win je nooit weer een wedstrijd. Elke keer als Friese Boys voor het doel kwam was het raak. We hadden de bal nog niet geraakt toen hij er al in lag. Beide ploegen gaven veel ruimte weg vandaag, vandaar de vele doelpunten. We konden goed meekomen vandaag ondanks de vele afwezigen bij ons. Op dit niveau mag je het niet zo gemakkelijk weggeven. Het is voor mij mooi dat Frank Veenwijk om mij heen speelt, Ik wacht voor het doel en kan ze erin schieten. Ik wil een twintig goals maken dit seizoen. FC LEO is trouwens niet alleen van Frank en mij afhankelijk, we doen het met zijn allen”.

Sander Hoekstra (Friese Boys): “Mijn doelpunten zaten er mooi in. Ik kreeg veel ballen vanaf de zijkant vandaag. Ik maak drie doelpunten vandaag maar de credits zijn voor het team. Het komt niet alleen van mij. We hebben meerdere kansen weggegeven aan FC LEO. Friese Boys was negentig minuten lang de betere ploeg. We hadden het eerder moeten afmaken. Verdedigend was het nog niet goed genoeg. In de competitie moeten we er wel staan. Als we elke wedstrijd honderd procent geven in de competitie, moeten we bovenin kunnen meedraaien”.

© Verslag: Bokke Dijkstra

© Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys