Verslag Friese Boys 1 – GSVV 1 zaterdag 9 februari 2019

GEEN GELDIGE DOELPUNTEN BIJ FRIESE BOYS-GSVV

KOLLUMERZWAAG – Het duel Friese Boys –GSVV heeft zaterdagmiddag geen winnaar opgeleverd. Het treffen eindigde zonder doelpunten. Friese Boys leek vlak voor tijd de winst te pakken, maar het doelpunt van Sander Hoekstra werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de eerste twintig minuten waren er geen grote kansen te noteren. De eerste mogelijkheid was voor GSVV maar het schot van Marco Kooistra ging voorlangs. Daarna brandde de strijd los. Wichard Alink leek de gasten op voorsprong te zetten, maar Andries van der Zwaag voorkwam op de lijn een achterstand voor Friese Boys. De rebound werd een prooi voor Arjan Storm, maar diens inzet ging naast. Aan de andere kant zag Sander Hoekstra zijn schot gestopt door doelman Johannes van der Meer. Een nieuwe poging van Alink werd tot corner verwerkt door doelman Jelmer Bloem. Van der Meer redde op zijn beurt op een knal van Pier Kempenaar. Het dichtst bij een doelpunt was GSVV-speler Oeds Kuipers toen hij de lat boven Jelmer Bloem raakte.

Na de thee belandde een vrije trap van Gerrit Jagersma in de handen van Bloem. Gerbert van der Heide kreeg een mogelijkheid voor de gasten maar zijn schot ging naast. Sander Hoekstra tikte de bal vervolgens rakelings naast na een voorzet van Dennie de Haan.  Nadat Jelmer Bloem een inzet van Lars Niewijk met moeite had gekeerd was Hoekstra opnieuw dicht bij een goal. Johannes van der Meer redde deze keer. Invaller Mark de Boer leek de beslissing te brengen, maar zag zijn schot geblokt door een verdediger. Toch leek Friese Boys de winst te pakken; Dennie de Haan bereikte Sander Hoekstra die Van der Meer passeerde. Scheidsrechter Wijnstra annuleerde de treffer wegens buitenspel na overleg met de assistent-scheidsrechter van GSVV. Het bleef daardoor 0-0.

Reacties:

Op de vraag of hij tevreden was antwoordde Cor Hoeksma van GSVV: “Dat ligt eraan. In de beginfase lieten wij het liggen. Tegen het einde kreeg Friese Boys kansen en toen was ik wel blij met 0-0. Wij hebben meestal geen probleem met scoren, maar vandaag lukte het even niet. Ik ben ervan overtuigd dat we nog veel punten gaan pakken. Als we volgende week drie punten pakken tegen Lions kunnen we weer naar boven kijken”. De verdediger van GSVV viel zaterdagmiddag geblesseerd uit. “Ik hield in bij een duel en dat moet je nooit doen”.

“Volgens mij was het doelpunt van Sander Hoekstra geen buitenspel “, aldus Dennie de Haan van Friese Boys. “Sander stond tussen het centrale duo van GSVV en ik gooide de bal erachter. Sander ging door en scoorde, een 100 procent goal. De scheidsrechter  keurde de goal na overleg af; dat had ik niet verwacht. GSVV was in de eerste helft beter en wij in de tweede. Wat dat betreft is een gelijkspel wel terecht. Het is wel duur puntverlies voor ons. We hadden de koppositie kunnen pakken. Ik had ook verwacht dat het zou lukken. Volgende week tegen Boornbergum moeten we gewoon drie punten pakken”.

Opstellingen:

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 2 Jelmer Brinkman, 3 Dennie de Haan, 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Lammert Dijkstra, 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag , 9 Sander Hoekstra, 10 Matthias Scholtus (13 Mark de Boer), 11 Pier Kempenaar (12 Theo Beerda).

GSVV: 1 Johannes van der Meer, 2 Wytze Laanstra, 3 Cor Hoeksma (14 Tim Dijkstra), 4 Lars Niewijk,  5 Arjan Storm, 6 Gerbert van der Heide, 7 Gerrit Jagersma, 8 Alex Pel (12 Rinus Kootstra), 9 Marco Kooistra, 10 Oeds Kuipers, 11 Wichard Alink.

Scheidsrechter: Rink Wijnstra (Drachten)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys