Verslag Friese Boys 1 – Harkema Opeinde 1 zaterdag 12-5-2018

BELANGRIJKE ZEGE VOOR FRIESE BOYS TEGEN HARKEMA OPEINDE

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Harkema Opeinde met 1-0 gewonnen. Voor de derde keer dit seizoen scoorde Sander Hoekstra de beslissende treffer. Hierdoor staat Friese Boys nu op de voorlaatste plaats met één punt voorsprong op  De Sweach. Volgende week staat de wedstrijd De Sweach-Friese Boys op het programma.

Na twee minuten redde doelman André de Graaf van de gasten op een schot René de Jong. Sander Hoekstra kopte naast na een vrije trap van Pieter van der Zwaag. Even later had Hoekstra wel succes. Na een dieptepass van Pieter van der Zwaag passeerde de Friese Boys-spits doelman De Graaf, 1-0. Daarna kwam het eerste gevaar van de gasten maar de kopbal van Gerard Spinder werd gestopt door doelman Gerwin van der Meulen. Friese Boys was voor de thee nog dicht bij 2-0. Pier Kempenaar kopte naast na een voorzet van Rienk Postma en een geweldige knal van Sander Hoekstra werd knap gestopt door André de Graaf. Net voor de rust werd ook Harkema Opeinde nog gevaarlijk, maar het schot van Cris Alma ging naast.

Direct na de pauze lanceerde Andries van der Zwaag Sander Hoekstra, maar diens inzet werd gestopt door De Graaf. Ook een inzet van Erik Hilboezen werd een prooi voor de goalie. Aan de overkant belandde een schot van invaller Hilbrand Benedictus in de handen Gerwin van der Meulen. Twintig minuten voor het einde was Friese Boys opnieuw dicht bij 2-0. Sander Hoekstra kopte na een pass van Dirk-Jan Heidstra de bal door op René de Jong. Diens omhaal verdween rakelings naast het doel. Een schot van Chris Hoeksma verdween over het Friese Boys-doel. Sander Hoekstra was in de slotfase opnieuw gevaarlijk. Eerst redde doelman De Graaf op zijn inzet en in de slotminuut raakte de spits uit een moeilijke hoek nog de paal waardoor het 1-0 bleef.

Reacties:

Op de vraag of de overwinning van Friese Boys terecht was antwoordde Gerard Spinder van Harkema Opeinde: “Ja. Wij hebben veel blessures dit seizoen. We speelden met enkele A-junioren. We hebben wegens de blessures kwaliteit ingeleverd en de laatste maanden tien keer gelijkgespeeld. Maar goed we zijn veilig. Uiteindelijk ben ik wel tevreden waar we met deze jonge groep geëindigd zijn dit seizoen”.

“Dit zijn belangrijke punten, die kunnen we wel gebruiken”, vond Pieter van der Zwaag van Friese Boys. “We hebben weinig weggegeven. In de eerste helft  hebben ze één kans gehad en verder losten ze nog wat afstandsschoten. Onze 1-0 overwinning is eigenlijk wat mager uitgevallen gezien de kansen. Zaterdag moeten we naar De Sweach; Dat zal wel een pittig potje worden vermoed ik”.

Opstellingen:

Friese Boys: 1 Gerwin van der Meulen, 16 Lammert Dijkstra (12 Johannes Beiboer), 3 Pieter van der Zwaag, 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Dirk-Jan Heidstra, 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag, 9 Sander Hoekstra, 10 René de Jong (14 Marten Starkenburg), 11 Pier Kempenaar (13 EvertJan Evers).

Harkema Opeinde: 1 André de Graaf, 2 Remco de Bruin (15 Kevin van der Meulen), 3 Jan van der Veen, 4 Wytse Couperus (13 Paul van der Heide), 5 Cris Alma, 6 Gerard Spinder, 7 Alex van der Tuin, 8 Chris Hoeksma, 9 Hille Postma, 10 Fokko Spinder, 11 Wilbert Huitema (12 Hilbrand Benedictus).

Scheidsrechter: J.M. Ndjialeu (Groningen)

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys