Verslag Friese Boys 1 – Jistrum 1 dinsdag 6-9-2022 beker

Friese Boys 1 – Jistrum          3-0       (2-0)

Na de oorwassing tegen Kootstertille afgelopen zaterdag stond de 2e bekerwedstrijd thuis op het programma tegen 5e klasser Jistrum. Jistrum verloor afgelopen zaterdag van Noordbergum met 7-2.

Friese Boys startte in de volgende opstelling keeper Jelmer Boorsma achterhoede Rienk Postma, Jelmer Brinkman, Andries van der Zwaag, Marwan Egeh middenveld Dirk Jan Heidstra, Jelmer Bloem, Nick de Graaf voorhoede Pieter van der Zwaag, Dirk Greijdanus en Pier Kempenaar wissels Luutzen Postma, Jesse van Balen, Ilian Ege en Oane van der Heide.

Onder droge weersomstandigheden klonk het beginsignaal van scheidsrechter Wagenaar om 20.00 uur. Friese Boys was van plan om overtuigend een overwinning te boeken, zodat de feestweek van Kollumerzwaag met een goed gevoel kon worden begonnen. Na 30 seconden was het al raak, toen Dirk Jan Heidstra op links werd weggestuurd en vanaf de achterlijn perfect een voorzet afleverde en daar was Pier Kempenaar die binnen kon tikken 1-0. Friese Boys probeerde snel afstand te nemen en kansen waren er voldoende voor Pier Kempenaar, Dirk Jan Heidstra, Pieter van der Zwaag en Dirk Greijdanus, maar het duurde tot de 30e minuut toen een afgemeten voorzet van Pieter van der Zwaag door Pier Kempenaar werd binnen gekopt 2-0. Jistrum kwam in de 37e minuut met een corner in de buurt van keeper Jelmer Boorsma, maar de verdediging werkte weg. Op slag van rust leek Jelmer Bloem door de defensie heen te gaan en werd met een overtreding afgestopt. In plaats van een vrije trap op een gunstige positie, floot de leidsman af. Rust 2-0.

In de 2e helft kwam Luutzen Postma in het veld voor Dirk Greijdanus. Het spelbeeld bleef gelijk, Friese Boys heerste en probeerde gaatjes te vinden in de defensie van Jistrum. Kansen waren er voldoende, in de 28e minuut onderschepte Pier Kempenaar de bal en passte op Luutzen Postma, die met een knal in de bovenhoek 3-0 op het scorebord zette. Er volgden nog een aantal wissels en de druk op het doel van Jistrum hield aan. De achterhoede van Friese Boys onder leiding van Marwan Egeh en Andries van der Zwaag zorgden ervoor dat Friese Boys oplettend bleef verdedigen en bijna geen kansen tegen kreeg. Corners van Nick de Graaf en Luutzen Postma leverden hachelijke situaties op, maar geen goals. Friese Boys zag nog 2 goals afgekeurd worden en in de laatste minuut schoot Jistrum over het doel van keeper Jelmer Boorsma. Eindstand 3-0.

Zaterdag 17 september 2022 wordt de laatste bekerwedstrijd thuis gespeeld tegen 5e klasser Noordbergum om 14.30 uur.

Verslag: Hielke de Graaf

Foto’s: Sake Beerstra