Verslag Friese Boys 1 – Kootstertille 1 dinsdag 10 mei 2022

FRIESE BOYS VERLIEST VAN SC KOOTSTERTILLE

KOLLUMERZWAAG – Friese boys heeft de thuiswedstrijd tegen SC Kootstertille verloren. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-2.

De eerste kans van dinsdagavond voor Kootstertille speler Tom van der Veen. Zijn schot werd echter geblokt door een Friese Boys verdediger. Na bijna 20 minuten werd een schot van Kees de Vries prima gestopt door Friese Boys-doelman Jelmer Bloem. Namens Friese Boys werden Dirk-Jan Heidstra en Erik Hilboezen gevaarlijk maar doelman Marcel Kempenaar redde bekwaam. Kees de Vries schoot namens Kootstertille naast en Dirk Jan Heidstra zag zijn schot gestopt door doelman Kempenaar van de gasten. Een schot van Erik Hilboezen werd door doelman Kempenaar uit de hoek getikt. 7 minuten voor de thee mocht Kootstertille net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen en deze werd doeltreffend genomen door Aize Storm, 0-1.

Na de thee duurde het even voor het duel weer op gang kwam. Na een pass van André Faber kreeg Jouke Waaksma een kans maar de topscorer van Kootstertille zag zijn inzet gestopt door goalie Bloem. Friese Boys ging in de aanval en Aldert Hietkamp kopte over het doel en een schot van Nick de Graaf werd gestopt door doelman Kempenaar. Ook een schot van Niels de Vries werd een prooi voor de doelman. Een kopbal van Piet Kempenaar ging naast. Aan de andere kant zag Jouke Waaksma zijn inzet opnieuw gestopt door Jelmer Bloem. Pier Kempenaar was dicht bij de gelijkmaker maar doelman Kempenaar was op zijn post een redde uitstekend. Tien minuten voor tijd werd het duel beslist door een treffer van Harmen Tabak, 0-2. Vijf minuten voor tijd vond Jouke Waaksma doelman Bloem opnieuw op zijn weg waardoor het bij 0-2 bleef.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra