Verslag Friese Boys 1 – Noordbergum 1 dd 28-10-2023

Noordbergum makkelijk langs Friese Boys

Friese Boys 1 – Noordbergum 1                      1-5          (0-1)

Na 2 weken werd ronde 5 van de competitie gespeeld. Friese Boys is na 4 wedstrijden koploper en Noordbergum middenmotor. Noordbergum verraste vorige week 2e klasser FC Surhusterfean in de beker door met 2-1 te winnen. Friese Boys speelde geen wedstrijd. Bij Friese Boys waren er 3 wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Ropta Boys. Keeper Jelmer Boorsma, Pier Kempenaar en Marwan Egeh stonden in de basis in plaats van Gerwin van der Meulen, Niels de Vries, Aldert Hietkamp.

Pupil van de week Gaele Beerda opende de score en daarna kon de wedstrijd beginnen onder leiding van scheidsrechter W.L. Stoetman uit Smilde. Noordbergum was in de beginfase veelvuldig en balbezit en via de steunpilaren libero Joris Voest en spelverdeler Arnold Herder werden de lijnen uitgezet. Friese Boys probeerde met compact spel in de omschakeling kansen te creëren. In de 8e minuut ging Nick de Graaf op avontuur en zijn steekpass op Luutzen Postma was een prooi voor keeper Albert Kobus van Noordbergum. Even later werd een dieptebal van Noordbergum door Oane van der Heide met een sliding voor de voeten van Alban Miftari weggegleden, deze speler ging onderuit en de scheidsrechter besliste penalty. Tarik Bourakba schoot de penalty tegen de paal en Friese Boys overleefde deze tegenslag. In de 17e minuut was het wel raak voor Noordbergum, via prima samenspel kwam de bal uiteindelijk bij nummer 99 Alban Miftari en hij schoot deze kans in de bovenhoek achter keeper Jelmer Boorsma 0-1. Uitblinker vorige week Rinor Zejnullahu moest met een blessure na 25 minuten het veld verlaten en Durk de Haan was zijn vervanger. Friese Boys kon in de 1e helft geen potten breken en mocht blij zijn dat de rust werd bereikt met een 0-1 stand.

In de 2e helft verwachte het talrijk opgekomen publiek meer van de spelers van trainer Ayelt van Zuiden, maar in de 52e minuut ging de uitstekend spelende Feike Zijlstra van Noordbergum op links er vandoor en zijn pass werd door Tarik Bourakba van dichtbij binnen getikt 0-2. Friese Boys kon het tij niet keren en was slordig in de passing, waardoor keeper Albert Kobus niet veel te doen kreeg. Noordbergum kreeg een aantal kansen en in de 66e minuut werd het 0-3 een voorzet van links viel uit de kluts binnen en kwam op naam van Tarik Bourakba. Een paar minuten later werd het nog erger toen Durk de Haan vrij kon schieten, keeper Jelmer Boorsma redde uitstekend, maar de rebound was voor Durk, die kon binnentikken 0-4. Vanaf de 70e minuut had Friese Boys een fase dat ze in de buurt van het Noordbergum doel kwamen. In de 73e minuut pakte Nick de Graaf de bal af van Joris Voest aan de rechterkant en met een lichte overtreding in het strafschopgebied ging Nick onderuit. Strafschop besliste de leidsman en deze werd onberispelijk binnen geschoten door Nick de Graaf 1-4. Daarna waren er nog 2 overtredingen op Nick de Graaf in het strafschopgebied door Ali Manin, maar de scheidsrechter weigerde nog een strafschop te geven. Het slotakkoord was voor Noordbergum speler uitblinker Tarik Bourakba, die zijn schot via invaller Niels de Vries over keeper Jelmer Boorsma het doel in zag gaan 1-5, dit was tevens de eindstand.

Noordbergum was vandaag op bijna alle posities de betere en zette Friese Boys met beide benen op de grond door 5x te scoren. Friese Boys zakte door dit resultaat naar de 2e plaats en speelt volgende week zaterdag in en tegen nummer 4 op de ranglijst SC Boornbergum’80 om 14.00 uur. Boornbergum verloor de laatste 2 wedstrijden van koploper Eastermar en runner up Drogeham. Noordbergum is zaterdag vrij.

Verslag: Hielke de Graaf

Foto’s: Sake Beerstra