Verslag Friese Boys 1 – ODV 1 zaterdag 26 maart 2022

SLOTMINUUT FATAAL VOOR FRIESE BOYS

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys leek zaterdagmiddag een verdienstelijk punt te halen tegen het O.D.V. In de slotminuut sloegen de gasten echter alsnog toe.

Doelman Jelmer Bloem van Friese Boys moest al in de eerste minuut in actie komen bij een schot van Robin Kiers. Na bijna een kwartier spelen werd Friese Boys gevaarlijk maar Pier Kempenaar zag zijn schot gestopt door doelman Niels van der Meer. Een kopbal van topscorer Folkert Hoekstra vloog over het Friese Boys-doel. Toen Hoekstra even later voor het doel verscheen redde doelman Bloem prima. Ook bij een kans van Robin Kiers was de Friese Boys-doelman op zijn post. Pier Kempenaar kreeg een mogelijkheid maar zijn schot ging naast. Een kopbal van Folkert Hoekstra vloog opnieuw over het Friese Boys-doel.

In de tweede helft was de eerste kans voor ODV maar Rick van der Wal schoot voorlangs. Friese Boys kreeg vervolgens twee mogelijkheden maar Pier Kempenaar schoot naast en Nick de Graaf zag zijn inzet gestopt door Niels van der Meer. Een schot van Dirk-Jan Heidstra vloog over het gasten-doel. Vijf minuten voor tijd redde Jelmer Bloem op een inzet van Folkert Hoekstra. Zo leek het 0-0 te blijven maar met de klok op negentig minuten sloeg ODV alsnog toe via invaller Thomas van der Lei, 0-1.

Nog gaf Friese Boys het niet op. Oane Wiersma kreeg een kans maar miste en een schot van Nick de Graaf belandde tegen de lat. Zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende nederlaag voor Friese Boys

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra