Verslag Friese Boys 1- Oostergo 1 zaterdag 30 september 2017

OPNIEUW RUIME NEDERLAAG VOOR FRIESE BOYS

 KOLLUMERZWAAG – Na de 6-2 nederlaag tegen ODV was Friese Boys uit op sportieve revanche. Dat lukte niet; Tegen Oostergo werd het opnieuw een nederlaag met ruime cijfers, 0-4

Nadat Oostergo-doelman Jelmer Hoekstra in de eerste minuut een schot van Marten Starkenburg stopte kregen de gasten na zeven minuten een strafschop omdat Willem Sikkema werd vastgehouden. Halbe Mossel miste dit buitenkansje echter door over te schieten.

Marten Starkenburg kreeg vervolgens een goede mogelijkheid om Friese Boys op voorspong te brengen maar zijn inzet ging naast. Na bijna een kwartier namen de gasten de leiding; doelman Auke Veenstra schoot de bal in de voeten van Julius de Jong die het leer vervolgens in het verlaten doel schoot, 0-1. Bijna maakte René de Jong gelijk maar zijn schot ging rakelings naast de kruising. Aan de andere kant was het wel raak toen opnieuw Julius de Jong de bal in de uiterste hoek prikte, 0-2. Doelman Veenstra werd daarna vervangen door Jelmer Bloem. Dirk-Jan Schreiber schoot over het Friese Boys-doel en Jelmer Bloem redde prima bij een doorbraak van Darren van Rijswijk. Ook Willem Sikkema kwam niet langs Bloem. Voor Friese Boys kregen Marten Starkenburg en Sander Hoekstra kansen maar Jelmer Hoekstra liet zich niet verschalken. Pal voor de thee kopte Herman Sprik hard in maar opnieuw bracht Bloem redding.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig voor beide doelen. Na een kwartier werd een inzet van Willem Sikkema gestopt door Bloem. Aan de andere kant schoot Rienk Postma over en stuitte Sander Hoekstra op goalie Jelmer Hoekstra. Het werd 0-3 toen Willem Sikkema werd gelanceerd en de bal langs Bloem in het doel schoof. Friese Boys dacht aan buitenspel maar volgens arbiter Vonk vertrok Sikkema vanaf de eigen helft, zoals hij na de wedstrijd verklaarde. De wedstrijd was daarmee gespeeld. Dirk Jan Schreiber knalde een voorzet ineens in en zorgde daarmee voor de 0-4 eindstand. Oostergo kreeg daarna nog wel mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer,

Reacties:

“Het was niet bijster goed” aldus Julius de Jong van Oostergo. “Friese Boys had ons voetballend aardig in de tang. Wij misten enkele spelers vandaag waaronder onze spitsen. Toch kregen we goede kansen in de eerste helft.  Het had toen ook 5-0 kunnen zijn hoewel zij ook kansen kregen. We hoeven op dit moment niet naar onderen te kijken. Een periode zou mooi zijn en misschien zit er wel meer in” .

“De spirit was er wel” aldus Marten Starkenburg van Friese Boys. “Ik krijg zelf goede kansen maar maak ze niet af. Bij ons gaan ze er achterin makkelijk in. In de rust zei de trainer dat we zo door moesten voetbalen maar in de tweede helft was het minder. Na de 0-3 was het gebeurd. We moeten doorgaan en de spirit houden”

Opstellingen:

Friese Boys: 1 Auke Veenstra (19 Jelmer Bloem), 2 Andries van der Zwaag 3 Eberhard Kloosterman, 4 Pieter van der Zwaag, 5 Rienk Postma, 6 Erik Hilboezen, 7 Wietse van der Land, 16 René de Jong, 9 Sander Hoekstra (14 Eelke Venema), 10 Johannes Beiboer (12 Ludo Bosma), 11 Marten Starkenburg.

Oostergo: 1 Jelmer Hoekstra, 2 Romke Barske (12 Hendrik Dijkstra), 3 Herman Sprik, 4 Sjoerd Zijlstra, 5 Bert Loonstra (13 Jeffrey Miedema), 6 Halbe Mossel, 7 Arjen Raap, 8 Dirk Jan Schreiber, 9 Willem Sikkema, 10 Julius de Jong, 11 Darren van Rijswijk (14 Meindert de Jong).

Scheidsrechter: J.J.A.M. Vonk (Hardegarijp)

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys