Verslag Friese Boys 1 – Oostergo zaterdag 2 november 2019

FRIESE BOYS WEET NIET TE WINNEN VAN OOSTERGO

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Oostergo met 2-3 verloren. Bij de rust was de stand 1-2 voor de ploeg uit Ee

De eerste kans was voor Friese Boys maar Sander Hoekstra stuitte op Oostergo-doelman Riemer Hoekstra. Aansluitend schoot René de Jong rakelings over. Het eerste gevaar van Oostergo kwam van Lieuwe Sijtsma die was gelanceerd door Halbe Mossel. Het schot van Sijtsma werd gestopt door doelman Jelmer Bloem. Een voorzet van Rienk Postma leverde een kopkans op voor Sander Hoekstra maar de bal verdween naast het Oostergo-doel. Jelmer Bloem redde daarna op een poging van Sjoerd Zijlstra. Ook een hard schot van Dirk-Jan Schreiber werd daarna knap gestopt door de Friese Boys-goalie evenals de rebound van Martijn Jolink. Even later was het wel raak toen Martijn Jolink ineens via de paal raak schoot, 0-1. Het was snel weer gelijk toen Andries van der Zwaag diep ging en doeltreffend uithaalde, 1-1. Een vrije trap van Halbe Mossel ging rakelings over, terwijl Sijtsma eerst naast kopte en even later zijn inzet gestopt zag door goalie Bloem. Oostergo ging toch met een voorsprong de rust in toen Lieuwe Sytsma vrijstaand de bal in de hoek prikte, 1-2. Friese Boys dacht aan buitenspel maar arbiter Van der Molen keurde de treffer goed.

In de tweede helft leverden twee pogingen van René de Jong geen treffer op voor Friese Boys. Oostergo scoorde wel. Na een goede aanval schoot invaller Andele Veltman raak, 1-3. De marge werd snel weer op één doelpunt gebracht toen Dirk-Jan Heidstra van afstand doel trof, 2-3. Een schot van Sander Hoekstra werd een prooi voor Oostergo-doelman Riemer Hoekstra. Lieuwe Sijtsma had de stand op 2-4 kunnen brengen maar alleen voor het Friese Boys-doel trof de aanvaller de lat. Het bleef daardoor bij een 2-3 zege voor Oostergo.

Reacties:

“Een terechte overwinning” stelde trainer Sjoerd Rozema van Oostergo. “We hebben meer kansen gehad en ze ook afgemaakt. We hebben wel nagelaten het eerder te beslissen. Lieuwe Sijtsma had 2-4 moeten scoren door de bal langs de keeper te tikken maar dat deed hij niet en daardoor bleef het spannend. Het collectief is de kracht van Oostergo. We moeten het met zijn allen doen. Als dat niet zo is hebben we het moeilijk. Onze doelstelling is om in de middenmoot mee te draaien.”

“Als je vier maanden niet met de ploeg gespeeld hebt dan is het wel even wennen en is het een aanslag op je lichaam“ aldus de net uit het buitenland teruggekeerde Dirk-Jan Heidstra van Friese Boys. “Ik heb goed mee kunnen voetballen maar moet weer wedstrijdfit worden. Friese Boys was in de eerste helft te tam; we zaten er niet bovenop en de tweede bal ging steeds verloren. Verder leverden we de bal te vaak in waardoor zij kansen kregen. In de tweede helft hadden we wel de felheid waardoor wij meer kansen kregen. Op de training laten we zien wat we kunnen en dat moet ook in de wedstrijden. Dan moeten we in de middenmoot kunnen eindigen”

Opstellingen:

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem 2 Evert Jan Evers 3 Pieter van der Zwaag 4 Lammert Dijkstra 5 Rienk Postma 6 Dirk Jan Heidstra 7 Andries van der Zwaag (15 Eelke Venema) 8 Erik Hilboezen 9 Sander Hoekstra 10 René de Jong (13 Jesse van Balen) 11 Mark de Boer (14 Luutzen Postma).

Oostergo: 1 Riemer Hoekstra 14 Meindert de Jong 3 Halbe Mossel 4 Herman Sprik 5 Johannes Meinsma 6 Sjoerd Zijlstra 7 Siemen Jan Kampen (13 Andele Veltman) 8 Dirk Jan Schreiber 9 Martijn Jolink 10 Julius de Jong (12 Harm Kroodsma) 11 Lieuwe Sijtsma.

Scheidsrechter: Rolf van der Molen (Gerkesklooster).

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys