Verslag Friese Boys 1 – Oostergo zaterdag 2 november 2019

FRIESE BOYS WEET NIET TE WINNEN VAN OOSTERGO

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Oostergo met 2-3 verloren. Bij de rust was de stand 1-2 voor de ploeg uit Ee

De eerste kans was voor Friese Boys maar Sander Hoekstra stuitte op Oostergo-doelman Riemer Hoekstra. Aansluitend schoot René de Jong rakelings over. Het eerste gevaar van Oostergo kwam van Lieuwe Sijtsma die was gelanceerd door Halbe Mossel. Het schot van Sijtsma werd gestopt door doelman Jelmer Bloem. Een voorzet van Rienk Postma leverde een kopkans op voor Sander Hoekstra maar de bal verdween naast het Oostergo-doel. Jelmer Bloem redde daarna op een poging van Sjoerd Zijlstra. Ook een hard schot van Dirk-Jan Schreiber werd daarna knap gestopt door de Friese Boys-goalie evenals de rebound van Martijn Jolink. Even later was het wel raak toen Martijn Jolink ineens via de paal raak schoot, 0-1. Het was snel weer gelijk toen Andries van der Zwaag diep ging en doeltreffend uithaalde, 1-1. Een vrije trap van Halbe Mossel ging rakelings over, terwijl Sijtsma eerst naast kopte en even later zijn inzet gestopt zag door goalie Bloem. Oostergo ging toch met een voorsprong de rust in toen Lieuwe Sytsma vrijstaand de bal in de hoek prikte, 1-2. Friese Boys dacht aan buitenspel maar arbiter Van der Molen keurde de treffer goed.

In de tweede helft leverden twee pogingen van René de Jong geen treffer op voor Friese Boys. Oostergo scoorde wel. Na een goede aanval schoot invaller Andele Veltman raak, 1-3. De marge werd snel weer op één doelpunt gebracht toen Dirk-Jan Heidstra van afstand doel trof, 2-3. Een schot van Sander Hoekstra werd een prooi voor Oostergo-doelman Riemer Hoekstra. Lieuwe Sijtsma had de stand op 2-4 kunnen brengen maar alleen voor het Friese Boys-doel trof de aanvaller de lat. Het bleef daardoor bij een 2-3 zege voor Oostergo.