Verslag Friese Boys 1 – Opende 1 zaterdag 14 april 2018

FRIESE BOYS HAALT TEGEN OPENDE EERSTE OVERWINNING BINNEN

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de eerste zege van het seizoen behaald. Tegenstander Opende werd met 1-0 verslagen door een doelpunt van invaller Sander Hoekstra in de blessuretijd.

Het doelpunt had overigens ook in de eerste minuut kunnen vallen. Toen liet aanvaller Marten Starkenburg de bal op de lat van het Opende-doel belanden. Aan de andere kant stopte doelman Jelmer Bloem een inzet van Arnold Oosterbaan. Ook Opende had pech met een kopbal van Henk Veenstra tegen de paal. Een doelpunt van Jarno Westerhof werd wegens buitenspel afgekeurd. Beide ploegen kregen veel kansen. Doelman Eppie Pijpker van de gasten stopte een inzet van Marten Starkenburg en Pier Kempenaar schoof de bal in riante positie naast het doel. Omdat inzetten van Wijnand Willemsen en Henk Veenstra werden gestopt door Jelmer Bloem bleef het tot aan de pauze 0-0.

De tweede helft begon met kansen voor Opende. Edwin Elzinga schoot eerst naast en stuitte even later op doelman Bloem. Een inzet van Henk Veenstra ging rakelings over de lat en Jarno Westerhof werd door Bloem van een doelpunt afgehouden. In de slotfase kreeg Friese Boys goede mogelijkheden via de ingevallen Sander Hoekstra. De eerste poging van Hoekstra ging over en de tweede naast. Ook Dirk-Jan Heidstra scoorde niet; hij schoot in de handen van doelman Pijpker. Inmiddels was de blessuretijd aangebroken. Daarin kreeg Sander Hoekstra zijn derde mogelijkheid. Van buiten het strafschopgebied schoot de spits de bal onhoudbaar voor doelman Pijpker in de hoek, 1-0. Nog was het niet afgelopen en Wijnand Willemsen was nog dicht bij 1-1, maar zijn schot ging rakelings naast, waarna Friese Boys de eerste overwinning kon vieren.

Reacties:

“We waren veel beter, maar soms lukt het niet”, vond Jarno Westerhof van Opende. “We hebben een paar wedstrijden verloren en niet goed gespeeld, maar vandaag hadden we de overwinning verdiend. We hebben momenteel nogal moeite met scoren”.

“Op basis van de laatste wedstrijden verdienden we deze overwinning”, vond Dirk-Jan Heidstra van Friese boys. “Het was bij ons heel vaak net niet. Ik kreeg nog een goede kans in de laatste minuut, maar scoorde niet. Ik speelde vandaag voorstopper, daar heb ik nog nooit gespeeld, maar het bevalt me wel; ik hou van stevige duels”, aldus de man die in de winterstop naar Friese Boys kwam. “Het bevalt me hier goed, het is een echte vriendenploeg”.

Opstellingen:

Friese Boys: 21 Jelmer Bloem, 16 Lammert Dijkstra, 3 Eberhard Kloosterman, 4 Dirk-Jan Heidstra, 5 Rienk Postma, 6 Erik Hilboezen (12 René de Jong), 7 Pieter van der Zwaag (13 Eelke Venema), 8 Andries van der Zwaag, 9 Johannes Beiboer, 10 Marten Starkenburg (14 Sander Hoekstra), 11 Pier Kempenaar.

Opende: 1 Eppie Pijpker, 2 Richard Borger, 3 Stefan van der Veen, 4 Arjen van der Wal,  5 Wietse Kuperus (12 Hendrik Tjoelker), 6 Erwin Henstra, 7 Edwin Elzinga, 8 Arnold Oosterbaan, 9 Henk Veenstra (14 Daan Vlastuin), 10 Wijnand Willemsen, 11 Jarno Westerhof.

Scheidsrechter: A. Adema (Wouterswoude).

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys