Verslag Friese Boys 1 – Ropta Boys 1 zaterdag 5 november 2016

ROPTA BOYS-SPELER ERIK DE VRIES PLAAG VOOR FRIESE BOYS

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Ropta Boys met 1-4 verloren. Grote man bij de gasten was aanvaller Erik de Vries die drie doelpunten liet noteren.

Bij de rust was de stand overigens nog gelijk omdat Ropta Boys ‘vergat’ de kansen te benutten. De eerste was na vijf minuten voor Edwin de Vries maar doelman Auke Hoekstra van de thuisclub stopte het schot. Na een actie van Erik de Vries op links kreeg Tjidsger Braaksma een unieke kans maar van dichtbij tikte de aanvaller de bal naast. Plotseling was ook Friese Boys dichtbij een treffer. Sander Hoekstra kopte de bal terug naar Pier Kempenaar die vervolgens tegen de lat schoot. Het was Ropta Boys dat op een fraaie manier de leiding nam. Edwin de Vries plaatste een vrije trap op Erik de Vries die de bal ineens uit de lucht nam. Onhoudbaar viel het leer achter Hoekstra, 0-1. De gasten kregen meer kansen: Edwin de Vries schoot naast en Simon Dijkstra raakte de paal na een goede aanval. Pogingen van Ludo Bosma en Erik Hilboezen brachten geen succes voor Friese Boys. Pal voor de thee werd het verrassend 1-1. Erik Hilboezen legde de bal op het hoofd van Sander Hoekstra en diens kopbal verdween achter doelman Johannes de Groot, 1-1.

In de tweede helft bracht Erik de Vries zijn team na een kwartier aan de leiding door een vrije trap van Edwin de Vries in te koppen 1-2. Een kopbal van Martin Kool werd door een verdediger van Friese Boys uit de doelmond gewerkt. Tjidsger Braaksma verscheen alleen voor het doel maar richtte recht op Hoekstra. Friese Boys kreeg een vrije trap binnen de zestien maar Sander Hoekstra zag zijn schot geblokt. Het werd 1-3 toen Tjidsger Braaksma de bal na een hoekschop bij de tweede paal binnenkopte. Nadat Eberhard Kloosterman zijn schot gestopt zag door Ropta Boys-doelman Johannes de Groot werd het in de slotminuten 1-4. Martin Kool lanceerde Erik de Vries die vervolgens zijn derde treffer binnenschoot.

Reacties:

“Dit zijn hele mooie punten”, aldus Erik de Vries. “We willen graag bovenin meedraaien en hierdoor slaan we de weg omhoog in. De eerste goal was fantastisch, ik kreeg de bal van Edwin de Vries en probeerde er ineens een lob van te maken en dat slaagde wonderwel. We lieten in de eerste helft veel kansen liggen en gingen met 1-1 de rust in, dat was een rotgevoel. De trainer gaf in de rust aan rustig te blijven en de taken goed te blijven uitvoeren, dan  kwamen er vanzelf kansen.  Dat pakten we goed op en in de tweede helft gingen ze er wel in”.

“ Dit had ik niet gedacht”, aldus Ludo Bosma van Friese Boys. “We gingen voor de winst. In de beginfase ging het niet goed, maar in het tweede deel van de eerste helft ging het steeds beter. De 1-1 vond ik op dat moment wel terecht. Door concentratieverlies en miscommunicatie bij ons kreeg Ropta Boys veel kansen. Uit de 1-1 putten we moed, maar het kwam er in de tweede helft niet uit. We begonnen redelijk na de pauze maar na de 1-2 zakte het weg. We hadden de hoop bovenin te kunnen meedraaien maar tot nu toe lukt het nog niet”.

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys