Verslag Friese Boys 1 – RWF 1 zaterdag 20-11-2021

FRIESE BOYS VERLIEST VAN KOPLOPER RWF: 0-2

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys kreeg zaterdag bezoek van koploper RWF. De ploeg uit Frieschepalen bleek te sterk voor Friese Boys en won met 0-2. Hierdoor behaalden zij ook de eerste periodetitel.

Bij het beginsignaal van scheidsrechter Pol uit Buitenpost stonden de volgende teams in het veld:

Friese Boys: Jelmer Boorsma, Andries van der Zwaag, Dennie de Haan, Jelmer Bloem, Niels de Vries, Rienk Postma, Erik Hilboezen, Matthias Scholtus, Aldert Hietkamp, Dirk-Jan Heidstra, Pier Kempenaar.

RWF: Otmar van der Toorn, Cornelis Veenema, Jan Sikko Veenema, Jesper Veenma, Hielke van der Meulen, Daan de Boer, Mika Jansma, Xander Wagenaar, Jacob Veenema, Sietze Anne van der Velde, Abe Spinder.

RWF was in de eerste helft veruit de sterkere ploeg. Al in de eerste minuut belandde een kopbal van Mika Jansma tegen de lat. Een schot van opnieuw Mika Jansma werd even later gestopt door doelman Jelmer Boorsma terwijl Abe Spinder rakelings over schoot. Aan de  andere kant zag Aldert Hietkamp zijn schot gestopt door doelman Van der Toorn. RWF bleef de sterkere ploeg en Jelmer Boorsma liet goede reddingen zien bij pogingen van Xander Wagenaar, Mika Jansma en Daan de Boer.  Een inzet van Mika Jansma ging daarna voorlangs. Tien minuten voor de pauze was het toch raak. Een voorzet van Mika Jansma belandde bij verdediger Jan Sikko Veenema die Jelmer Boorsma passeerde, 0-1. Met deze stand brak de rust aan.

In de tweede helft zat Friese Boys beter in de wedstrijd. Dirk-Jan Heidstra schoot via een verdediger naast en Pier Kempenaar zag zijn schot gekeerd door goalie Van der Toorn. Niet Friese Boys maar RWF scoorde een kwartier voor tijd. Van afstand schoot Wieger Bosma raak, 0-2. Bijna had Friese Boys nog tegen gescoord; Een prachtig schot van Rienk Postma werd fraai gestopt door doelman Van der Toorn. Namens RWF was Sietze-Anne van der Velde nog gevaarlijk met een kopbal maar een doelpunt werd het niet waardoor het uiteindelijk 0-2 bleef.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra