Verslag Friese Boys 1 – RWF 1 zaterdag 26 mei 2018

FRIESE BOYS EN RWF DUELLEREN IN SLOTDUEL ONBESLIST

KOLLUMERZWAAG – Op de slotdag van de competitie speelde Friese Boys de thuiswedstrijd tegen RWF. De ploeg uit Frieschepalen nam al vroeg een voorsprong maar uiteindelijk werd het gelijk, 1-1.

Al na vier minuten was het raak voor de gasten; Na doorkoppen van René van der Wier schoot Tygo Roersma raak, 0-1. Roersma leek na elf minuten ook op weg naar 0-2, maar na doelman Jelmer Bloem uitgespeeld te hebben bleek de hoek te moeilijk. Wietse van der Land probeerde het namens Friese Boys met een lob, maar had geen succes. Wieger Baron kreeg een uitstekende mogelijkheid op 0-2, maar Jelmer Bloem bracht redding. In de tegenaanval bereikte René de Jong Van der Land en deze keer was diens lob wel succesvol, 1-1. RWF was dicht bij een voorsprong, maar een daverende knal van Ralph Wagenaar belandde via de vingertoppen van Jelmer Bloem tegen de lat. Opnieuw kreeg Wieger Baron een goede kans, maar Bloem redde ook deze keer.

In de tweede helft was Jelmer Bloem vervangen door Ludo Bosma waardoor verdediger Eberhard Kloosterman in het doel ging staan. Na een voorzet van invaller Jacob Veenema was RWF dicht bij 1-2, maar de eveneens ingevallen Xander Wagenaar schoot over. Wieger Baron kopte daarna in de handen van Kloosterman. Aan de andere kant schoot Erik Hilboezen in de handen van doelman Jacob-Jan Weening. De laatste mogelijkheid was opnieuw voor RWF, maar de kopbal van Xander Wagenaar ging naast, waardoor het 1-1 bleef. Voor Friese Boys wacht nu de nacompetitiewedstrijd tegen SC Kootstertille; voor RWF zit het seizoen erop.

Reacties:

Na dertien seizoenen in het eerste elftal houdt RWF verdediger Sake van der Meulen het voor gezien. “Je wordt ouder en het herstel duurt langer. Bovendien word ik in augustus voor de derde keer vader. Met drie kinderen kun je niet hele zaterdag met voetbal bezig zijn. De nacompetitiewedstrijd tegen Klazinaveen en het kampioenschap in de vijfde klasse waren de hoogtepunten voor mij. Wat dit seizoen betreft ben ik blij dat we erin zijn gebleven.

Aanvoerder Hilbert Jongsma van RWF stopt eveneens. “Het was een plezierige tijd in het eerste, maar ik heb fysiek teveel klachten. Dat is ook een risico voor het werk en daarom stop ik.”

Bij Friese Boys stopt Wietse van der Land eveneens. “Ik heb niet veel tijd meer; ik heb een vrouw en twee kinderen; het is mooi geweest. Het hoofd wil nog wel, maar het lichaam niet en dan moet je eerlijk zijn. Het kampioenschap met trainer Henk de Boer was wel het hoogtepunt voor mij. Ik ga nu in de 35+ voetballen en in de zaal spelen.” Ook Eberhard Kloosterman stopt met voetballen. “Ik heb vijf jaar in het eerste gespeeld; een leuke tijd. Het hoogtepunt was de promotie naar de derde klasse. Daarna volgde een slecht seizoen. Tenslotte stopt ook Ludo Bosma: “Ik heb geen tijd meer. Ik heb acht jaar bij de selectie gezeten en voor veel publiek gespeeld, dat was mooi. Bij trainer Henk de Boer stond ik vaak in de basis, dat was ook mooi en ik heb samen met mijn broer Arjen in het eerste gespeeld, dat was een hoogtepunt. Het wordt nu tijd voor andere dingen”.

Opstellingen:

Friese Boys: 21 Jelmer Bloem (12 Ludo Bosma), 16 Lammert Dijkstra, 3 Eberhard Kloosterman, 4 Eelke Venema (13 EvertJan Evers) , 5 Rienk Postma, 6 Johannes Beiboer, 7 Erik Hilboezen, 8 Pieter van der Zwaag, 9 Wietse van der Land, 10 René de Jong, 11 Pier Kempenaar.

RWF: 19 Jacob-Jan Weening, 2 Sake van der Meulen (15 Peter de Jong), 3 Haaye Postma,       4 Jan-Sikko Veenema, 5 Jesper Veenma, 6 Hilbert Jongsma, 13 Cornelis Veenema (9 Jacob Veenema), 8 Ralph Wagenaar, 10 Wieger Baron, 12 Tygo Roersma (14 Xander Wagenaar), 11 René van der Wier.

Scheidsrechter: J. Wolthof (Kolham)

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys