Verslag Friese Boys 1 – RWF 1 zaterdag 28 september 2019

FRIESE BOYS VERLIEST THUISDUEL VAN RWF

KOLLUMERZWAAG – Na de nederlaag tegen vv Dokkum mocht Friese Boys tegen RWF proberen de eerste punten binnen te halen. Dat lukte niet. Het bleef lang 0-0 maar uiteindelijk wonnen de gasten in de slotfase met 0-4.

RWF kreeg al in de eerste minuten goede kansen. Abe Spinder schoot voorlangs en enkele minuten later redde doelman Jelmer Bloem van Friese Boys uitstekend op een hard schot van Daan de Boer. Halverwege de eerste helft kwam het eerste wapenfeit van de thuisclub; Pier Kempenaar knalde voorlangs. Na een fout bij Friese boys kreeg Tygo Roersma een prima mogelijkheid maar Jelmer Bloem redde ook nu uitstekend en ook het schot van Wieger Bosma werd een prooi voor de doelman. In de laatste minuten voor de thee schoot Abe Spinder namens RWF twee keer naast en een vrije trap van Mark Jalvingh eindigde op de vuisten van Bloem.

In de tweede helft redde Bloem fantastisch op een hard schot van Abe Spinder. Ook een inzet van Jacob Veenema werd prima gestopt door de Friese Boys-goalie. Het werd toch 0-1; een voorzet van Jacob Veenema werd keihard in de kruising geknald door Tygo Roersma, 0-1. Het vlagsignaal voor buitenspel werd door arbiter Reitsema niet gehonoreerd. “Er werd een één-twee opgezet. Op het moment van spelen was er geen sprake van buitenspel, ik stond er heel dichtbij” aldus de arbiter na afloop. Abe Spinder liet vervolgens twee prima kansen op 0-2 liggen. Aan de andere kant ging een inzet van Pier Kempenaar over het doel. Een nieuwe voorzet van Jacob Veenema werd daarna wel benut door Abe Spinder, 0-2. Vijf minuten voor tijd had Spinder opnieuw succes, 0-3 en twee minuten voor tijd scoorde ook Jacob Veenema nog met een lob over Jelmer Bloem, 0-4. Een eretreffer was Friese Boys ook niet gegund; de inzet van Pier Kempenaar werd van de doellijn gehaald.

Met twee assists en een doelpunt had Jacob Veenema een groot aandeel in de zege van RWF. “Ik ben heel tevreden, alleen niet over de eerste helft”aldus Veenema na afloop. “ Toen stond het niet goed bij ons. We zetten geen druk. Daar hebben we in de rust over gesproken. We hebben verdiend gewonnen al hielden we het lang spannend. Onze spits moest er eerst even inkomen maar gelukkig scoorde hij nog twee keer. Wij proberen bovenin met te draaien dit seizoen.

“De fouten moeten eruit bij ons” aldus de uitstekend keepende Jelmer Bloem van Friese Boys. “ Net als tegen Dokkum deden we lang goed mee. De scheidsrechter keurt echter een buitenspel doelpunt goed. Wij hoeven naar mijn idee niet onder te doen voor Dokkum en RWF. Er is echter geen reden voor paniek; Het kan raar lopen in het voetbal”

Opstellingen:

Friese Boys: 18 Jelmer Bloem 2 Lammert Dijkstra 3 Dennie de Haan (12 Evert-Jan Evers) 4 Jan Top 5 Rienk Postma 6 Pieter van der Zwaag 7 Andries van der Zwaag 8 Matthias Scholtus 15 René de Jong (13 Remi Kootstra) 10 Jesse van Balen (14 Oane van der Heide) 11 Pier Kempenaar.
RWF: 30 Otmar van der Toorn 2 Cornelis Veenema 3 Erwin Donker (14 Willem Boelens) 4 Jesper Veenma (12 Jan-Sikko Veenema) 5 Haaije van der Veen 6 Mark Jalvingh 8 Wieger Bosma 12 Jacob Veenema 9 Abe Spinder 10 Daan de Boer 11 Tygo Roersma (15 Peter de Jong).

Scheidsrechter: Freek Reitsema (Wirdum Gr.)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra