Verslag Friese Boys 1 – Suawoude 1 zaterdag 13 oktober 2018

FRIESE BOYS IN TWEEDE HELFT LANGS SUAWOUDE

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Suawoude met 4-2 gewonnen. Bij de rust stond het nog 0-1 voor de gasten.

In het eerste half uur kregen beide ploegen geen echte uitgespeelde kansen. Acht minuten voor de thee kwam de bal bij Gosse Hoekstra maar diens poging belandde in de handen van Friese Boys-doelman Jelmer Bloem. Aan de andere kant leek Pier Kempenaar Friese Boys met een rake kopbal aan de leiding te brengen, maar scheidsrechter Bakker keurde deze treffer af wegens duwen van Kempenaar. Enkele minuten voor de thee nam Suawoude de leiding via een prachtig schot van Hessel Dijkstra, 0-1. Marten Starkenburg leek pal voor rust voor de 1-1 te zorgen maar stuitte op doelman Jos Plantinga. De rebound van Remi Kootstra leverde ook geen treffer op.

Direct na de thee kreeg Suawoude goede kansen op 0-2. Victor van de Wetering kwam twee keer in riante positie maar zijn eerste poging vloog over het doel en de tweede werd gestopt door doelman Bloem. Friese Boys maakte kort daarop gelijk; een hoekschop van Dirk-Jan Heidstra werd van dichtbij ingekopt door verdediger Eelke Venema, 1-1. Pogingen van Erik Hilboezen en Pier Kempenaar werden gestopt door doelman Plantinga, terwijl Lammert Dijkstra, na een goede actie van Heidstra, via de paal naast schoot. Een counter van Suawoude leverde een schietkans op voor Niels Jongboom maar de aanvaller schoot naast. Victor van de Wetering zette Gosse Hoekstra vrij voor het doel maar deze wist de kans niet te benutten. Friese Boys besliste het duel daarna in twee minuten tijd. Eerst schoot invaller Mark de Boer raak na een voorzet van Lammert Dijkstra en Dirk-Jan Heidstra schoot pal daarop uit een moeilijke hoek eveneens raak, 3-1. Ook de vierde treffer kwam er nog; Na een snelle counter liet Eelke Venema zijn tweede treffer aantekenen, 4-1. Pal voor tijd verkleinde Suawoude de achterstand nog door een rake kopbal van de pas ingevallen Arjen Veenstra, 4-2.

Reacties:

“Op basis van strijd stonden wij na de eerste helft terecht voor, hoewel Friese Boys voetballend niet minder was” aldus Victor van de Wetering van de gasten. In de tweede helft kwamen we tekort. We verzuimden de 2-0 te maken. We verliezen dit seizoen wedstrijden die we niet hoeven te verliezen, drie keer hebben we in de rust voor gestaan. Er is zeker geen paniek, er zit een strijgende lijn in. De 4-2 uitslag is geflatteerd. Ik denk dat veel mensen het daar mee eens zullen zijn; we deden zeker niet onder voor Friese Boys”

“Verdedigend stond het wel goed” vond Eelke Venema van Friese Boys. “We kwamen achter door een gelukkige goal van Suawoude. We doen ons best; als je er vol voor gaat win je in deze klasse de wedstrijden. Ik scoorde twee goals dat had ik niet gedacht. De eerste moest er wel in en bij de tweede lag er veel ruimte. We moesten winnen om bij te blijven en dat hebben we vandaag gedaan”

Opstellingen:

Friese Boys: 18 Jelmer Bloem, 2 Jelmer Brinkman, 3 Dennie de Haan, 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Lammert Dijkstra, 7 Erik Hilboezen, 8 Dirk-Jan Heidstra, 9 Remi Kootstra (13 Mark de Boer), 10 Marten Starkenburg (12 Theo Beerda), 11 Pier Kempenaar (14 Andries van der Zwaag).
Suawoude: 1 Jos Plantinga, 2 Pierius Polet, 3 Johan van der Wal, 4 Frank Venema, 5 Hidde-Frans Hartholt, 6 Arjan-Sije de Vries, 7 Anne Veenstra (13 Riemer Kooi), 8 Victor van de Wetering (14 Arjen Veenstra), 9 Gosse Hoekstra, 10 Hessel Dijkstra (12 Dicky van der Veen), 11 Niels Jongboom.

Scheidsrechter: Gribbert-Jan Bakker (Hollum, Ameland)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys