Verslag Friese Boys 1 – De Sweach 1 zaterdag 4 mei 2019

FRIESE BOYS KAMPIOEN NA RUIME ZEGE OP DE SWEACH

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft zaterdag de titel in de 5e klasse C behaald door de thuiswedstrijd tegen De Sweach met maar liefst 6-0 te winnen. Bij de rust was de stand 2-0.

Het eerste doelpunt viel al snel. Een vrije trap van Eelke Venema werd gestopt door doelman Marvin Slofstra maar Pier Kempenaar benutte de rebound, 1-0. Aan de andere kant was topscorer Jochem Reitsma na een slordigheid bij Friese Boys gevaarlijk maar de bal rolde rakelings naast het Friese Boys-doel. Aansluitend werd het 2-0; Rienk Postma onderschepte de bal; lanceerde Dirk Jan Heidstra die de bal achter doelman Slofstra schoot, 2-0. Eelke Jan Duizendstra miste de kans op de aansluitingstreffer door van dichtbij over te schieten. Dennie de Haan schoot een vrije trap net naast het doel van de gasten. Doelman Slofstra raakte geblesseerd en werd vervangen door veldspeler Abe Kramer. Jan Top raakte namens Friese Boys de lat waardoor het tot de rust 2-0 bleef.

Direct na de thee redde Kramer op een inzet van Pier Kempenaar. De doelman was echter kansloos op een inzet van Lammert Dijkstra, 3-0. De Sweach kreeg een kans op de eretreffer maar verdediger Robert Boek stuitte op doelman Jelmer Bloem. Doelman Kramer tikte een vrije trap van Jan Top over de lat maar liet even later een schot van Pier Kempenaar schieten, 4-0. Nadat Dirk-Jan Heidstra een doelpunt wegens buitenspel zag afgekeurd had Pier Kempenaar met een hard schot opnieuw succes, 5-0. Ook het zesde doelpunt kwam van Kempenaar toen hij goed werd gelanceerd. Bijna had Kempenaar ook nog 7-0 gescoord maar nu belandde de bal tegen de paal. Het bleef daardoor 6-0 waarna de festiviteiten konden beginnen.

Reacties:

“Friese Boys begon goed en ze kwamen met 2-0 voor” aldus trainer Martin Brandsma van De Sweach. “We hadden verwacht dat ze wat zenuwachtig zouden zijn, daarom wilden we er vol op klappen. Maar we kregen het niet voor elkaar. In de eerste helft speelden we het laatste half uur aardig mee en ook het eerste kwartier in de tweede helft was goed. Het laatste half uur was om te huilen van onze kant. Voor mezelf hoopte ik natuurlijk wel dat Friese boys de vierde klasse zou halen. Daarom was ik blij dat ze twee weken geleden van Suameer wonnen. Toen was het eigenlijk al beslist. Vandaag gingen we voor de winst”

“We verwachten een zware wedstrijd” aldus collega Jaap Visser van Friese Boys. “Ik vond de Sweach in de eerste wedstrijd een goede ploeg. Ze staan nu op de derde plaats. Vanaf het eerste moment zaten we er bovenop. De spelers hebben er geweldig voor geknokt. We maakten snel de 2-0 en toen brak er iets bij De Sweach. Ik ben 4,5 jaar bij Friese Boys geweest en heb alles mee gemaakt. Degradatie, promotie in de nacompetitie en nu kampioen. Friese Boys is een ploeg die als het hard werkt in de vierde klasse hoort.”

“Vier goals en een assist, beter kan het niet” aldus Pier Kempenaar. “We zijn de wedstrijd ingegaan met het idee dat we moesten winnen. In de eerste vijftien minuten scoorden we twee keer en daarna hebben we het goed uitgevoetbald. We hebben vandaag laten zien dat we kunnen voetballen. Als we ons ding doen dat moeten we in de vierde klasse mee kunnen draaien in de middenmoot.

Opstellingen:

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem 2 Jelmer Brinkman (14 Theo Beerda) 3 Dennie de Haan 4 Eelke Venema 5 Rienk Postma 6 Lammert Dijkstra 7 Erik Hilboezen, 8 Jan Top (15 Pieter van der Zwaag) 9 Pier Kempenaar 10 Dirk Jan Heidstra 11 Matthias Scholtus (13 René de Jong).

De Sweach: 1 Marvin Slofstra (1 Abe Kramer) 2 Ernst Poppinga 3 Robert Boek 4 Maarten Wiersma 5 Jorrit Driessen 6 Dennis Klaster 7 Sieds Jan Tabak (14 Bastiaan Spoelstra) 8 Jasper Broers (13 Paul Buma) 9 Eelke Jan Duizendstra 10 Jorrit de Boer 11 Jochem Reitsma.

Scheidsrechter: Gribbert Jan Bakker (Hollum, Ameland)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra.

 

 

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys