Verslag Friese Boys 1 – De Sweach 1 zaterdag 4 mei 2019

FRIESE BOYS KAMPIOEN NA RUIME ZEGE OP DE SWEACH

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft zaterdag de titel in de 5e klasse C behaald door de thuiswedstrijd tegen De Sweach met maar liefst 6-0 te winnen. Bij de rust was de stand 2-0.

Het eerste doelpunt viel al snel. Een vrije trap van Eelke Venema werd gestopt door doelman Marvin Slofstra maar Pier Kempenaar benutte de rebound, 1-0. Aan de andere kant was topscorer Jochem Reitsma na een slordigheid bij Friese Boys gevaarlijk maar de bal rolde rakelings naast het Friese Boys-doel. Aansluitend werd het 2-0; Rienk Postma onderschepte de bal; lanceerde Dirk Jan Heidstra die de bal achter doelman Slofstra schoot, 2-0. Eelke Jan Duizendstra miste de kans op de aansluitingstreffer door van dichtbij over te schieten. Dennie de Haan schoot een vrije trap net naast het doel van de gasten. Doelman Slofstra raakte geblesseerd en werd vervangen door veldspeler Abe Kramer. Jan Top raakte namens Friese Boys de lat waardoor het tot de rust 2-0 bleef.

Direct na de thee redde Kramer op een inzet van Pier Kempenaar. De doelman was echter kansloos op een inzet van Lammert Dijkstra, 3-0. De Sweach kreeg een kans op de eretreffer maar verdediger Robert Boek stuitte op doelman Jelmer Bloem. Doelman Kramer tikte een vrije trap van Jan Top over de lat maar liet even later een schot van Pier Kempenaar schieten, 4-0. Nadat Dirk-Jan Heidstra een doelpunt wegens buitenspel zag afgekeurd had Pier Kempenaar met een hard schot opnieuw succes, 5-0. Ook het zesde doelpunt kwam van Kempenaar toen hij goed werd gelanceerd. Bijna had Kempenaar ook nog 7-0 gescoord maar nu belandde de bal tegen de paal. Het bleef daardoor 6-0 waarna de festiviteiten konden beginnen.