Verslag Friese Boys 1 – Ternaard 1 Zaterdag 16-9-2017

TERNAARD BEKERT VERDER NA WINST OP FRIESE BOYS

TWIJZELERHEIDE – Friese Boys speelde zaterdag de laatste bekerwedstrijd tegen Ternaard. Het werd een 0-3 nederlaag waardoor Ternaard verder gaat in de bekerstrijd. De wedstrijd werd gespeeld in Twijzelerheide omdat in Kollumerzwaag en Ternaard wegens de weersomstandigheden niet gevoetbald kon worden.

Ternaard kwam uitstekend uit de startblokken en dat leverde enkele gevaarlijke situaties op voor het Friese Boys-doel. Doelman Johan de Jong stopte een schot van Danny Post en Remko van der Kooi kopte naast. Daarna was het wel raak: Na een voorzet van Gosse Reinder Kingma scoorde Jacob van der Veen van dichtbij, 0-1. Friese Boys probeerde iets terug te doen, maar de kopbal van Ludo Bosma verdween over het doel. De gasten bleven gevaarlijk en doelman De Jong tikte een schot van Danny Post over de lat en Jacob van der Veen schoot over. Aan de andere kant schoot Erik Hilboezen eveneens over en zag Wietse van der Land zijn vrije trap gestopt door doelman Jaap Gulmans. Omdat Remko van der Kooi in fraaie positie de bal miste bleef het tot de rust 0-1.

In de tweede helft leidden pogingen van Danny Post en Jacob van der Veen niet tot doelpunten. Toch werd het 0-2. Jan-Pieter Prins bracht een vrije trap voor het doel; Gosse-Reinder Kingma kopte de bal voor de voeten van Simon van der Weg die hard raak schoot, 0-2. Friese Boys kreeg een mogelijkheid maar invaller EvertJan Evers kopte rakelings over. In de slotfase liep Ternaard verder uit: Eerst zag Roel Hoekstra zijn schot gestopt door De Jong, maar even later benutte Danny Post een strafschop omdat scheidsrechter Adema een overtreding had geconstateerd, 0-3. Bijna had invaller Andries Vlasman namens Ternaard nog gescoord, maar zijn schot ging rakelings naast.

Reacties:

“Ik ben tevreden, we bekeren verder en dat gebeurt niet zo vaak”, aldus Jan-Pieter Prins van Ternaard. “We begonnen heel sterk. In het laatste kwartier van de eerste helft zakten we iets terug, maar in de tweede helft pakten we het weer op. We staan verdedigend goed, we krijgen heel weinig doelpunten tegen. We speelden 0-0 tegen derde klasser Zwaagwesteinde, dat zijn resultaten waar we heel blij mee zijn. We willen zo snel mogelijk terug naar de vierde klasse waar we volgens mij ook thuishoren”.

“We misten enkele spelers”, aldus Wietse van der Land. “Niets ten nadele van de jongens die vandaag meededen, maar we kwamen daardoor niet in ons eigen spel. We waren niet balvast. Daar moeten we wel aan werken, het kan immers elke week gebeuren dat er spelers ontbreken. Als ik de voorbereiding bekijk en de trainingen vind ik toch dat deze ploeg beter is geworden. Als we er met zijn allen voor gaan denk ik dat we bij de bovenste vijf kunnen eindigen”.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys