Verslag Friese Boys 1 – Ternaard 1 zaterdag 30-4-2022

FRIESE BOYS MET ROYALE CIJFERS LANGS TERNAARD

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft zaterdag de wedstrijd tegen Ternaard met royale cijfers gewonnen. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-0.

Het eerste gevaar kwam na acht minuten van Friese Boys toen Luutzen Postma hard voorlangs schoot. Twee minuten later was het wel raak. Een voorzet van Luutzen Postma werd ingekopt door Dirk-Jan Heidstra, 1-0.  Ternaard werd daarna gevaarlijk toen Johannes Dijkstra met een voorzet Germer van der Weg bereikte. Diens inzet ging echter naast. Een schot van David de Vries ging over het Friese Boys-doel en een hoekschop van Jacob van der Veen ging voorlangs. Hierna viel Friese Boys-verdediger Rienk Postma geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Andries van der Zwaag die rechtsachter ging spelen. Niels de Vries werd daardoor linksachter. Ternaard was dicht bij de gelijkmaker: Jan Pieter Prins zag zijn inzet op de doellijn gekeerd door een Friese Boys verdediger. Een voorzet van Matthias Scholtus werd ingekopt door Pier Kempenaar. Doelman Wesley Plooy van Ternaard bracht echter redding. Even later verdubbelde Friese Boys toch de voorsprong. Na voorbereidend werk van Dirk-Jan Heidstra schoot Pier Kempenaar raak, 2-0. Even later had Kempenaar opnieuw succes maar deze goal ging wegens buitenspel niet door. Dirk Jan Heidstra kreeg vlak voor de pauze nog een uitstekende kans maar zijn schot ging naast waardoor de rust met 2-0 inging.

Drie minuten na de thee was het weer raak voor Friese Boys door een treffer van Pier Kempenaar 3-0. De grensrechter van Ternaard vlagde voor buitenspel maar het doelpunt werd goedgekeurd door scheidsrechter Postma uit Sneek. Na een voorzet van Dirk-Jan Heidstra kopte Sander Hoekstra over. Aan de andere kant belandde een hard schot van Jan Pieter Prins tegen de lat. Friese Boys verhoogde daarna de score door twee identieke goals. Eerst werd een hoekschop van Luutzen Postma ingekopt dor Dirk-Jan Heidstra, 4-0. Een minuut later had Heidstra met een kopbal opnieuw succes, 5-0. Ook deze keer was de hoekschop van Luutzen Postma. Friese Boys kreeg nog twee goede kansen. Pier Kempenaar schoot in de handen van doelman Plooy en na een voorzet van Andries van der Zwaag kopte Dirk-Jan Heidstra over. Het bleef daardoor bij een 5-0 stand. Omdat de concurrenten GSVV, Oostergo en V en V’68 allemaal verloren was het een uitstekende zaterdag voor Friese Boys.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra