Verslag Friese Boys 1 – TFS 1 zaterdag 17 november 2018

ZEGE VOOR FRIESE BOYS TEGEN TFS

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen TFS met 4-0 gewonnen. Bij de rust was de stand reeds 3-0.

De gasten mochten in de tweede minuut een vrije trap nemen maar het schot van Remco van der Mei ging verdween naast het doel. Daarna nam Friese Boys het initiatief en het was al snel raak. Een vrije trap van Andries van der Zwaag verdween via de handen van doelman Rick Ypma in het doel, 1-0. Een schot van Dirk-Jan Heidstra werd wel gestopt door Ypma en kansen voor Sander Hoekstra en opnieuw Heidstra leverden geen doelpunt op. Nadat Jan Top hard naast schoot leverde balverlies bij de gasten wel een treffer op. Sander Hoekstra bracht Pier Kempenaar in stelling en dat betekende 2-0. TFS leek tegen te scoren door Chris Visser maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant was het wel weer raak. Na een corner van Dirk-Jan Heidstra kopte Sander Hoekstra bij de tweede paal raak, 3-0. Friese Boys kreeg nog kansen om voor de thee de score uit te breiden maar slaagde hier niet in.

De eerste kans na de thee was voor TFS maar verdediger Farshid Sheni kopte vrijstaand naast. Doelman Ypma van TFS stopte daarna inzetten van Sander Hoekstra en de ingevallen Pieter van der Zwaag. Een doelpunt van Sander Hoekstra werd wegens buitenspel afgekeurd. Namens de gasten verscheen Chris Visser alleen voor het doel maar doelman Jelmer Bloem redde uitstekend. Een inzet van Dirk-Jan Heidstra werd op de doellijn gekeerd waarna Eelke Venema overschoot. Een vrije trap van Dennie de Haan werd gestopt door Ypma. Even later had De Haan pech toen hij de lat raakte. In de slotseconden zette Sander Hoekstra, op aangeven van Erik Hilboezen, de 4-0 eindstand op het scorebord.

Reacties:

“Friese Boys was de betere partij” vond Chris Visser van TFS. “Wij hadden de scheidsrechter niet mee. Een doelpunt van mij werd in de eerste helft afgekeurd maar volgens mij was dat absoluut geen buitenspel. Friese Boys had moeite met het benutten van de kansen. Wij hebben in de tweede helft ook enkele goede kansen gehad maar we maakten ze niet. We draaien beter als vorig seizoen toen we maar drie punten haalden. We hebben een andere trainer en de animo is groter. We kregen de goals vandaag wel gemakkelijk tegen. Jammer, maar het is niet anders”

“Ik ben herstellende van een blessure. Vorige week ging het niet best en nu eigenlijk ook niet. Tot de winterstop zal ik wel op de bank zitten en het van invalbeurten moeten hebben. Ik moet aan de conditie werken en ook de spieren moeten getraind worden” aldus de in de tweede helft ingevallen Pieter van der Zwaag van Friese Boys.” In de eerste helft hadden we de punten al binnen. De score had echter veel hoger moeten zijn .

Opstellingen:

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 2 Jelmer Brinkman, 3 Dennie de Haan, 4 Eelke Venema, 5 Lammert Dijkstra, 6 Jan Top (13 Pieter van der Zwaag), 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag (12 Theo Beerda), 9 Sander Hoekstra, 10 Dirk-Jan Heidstra (14 Remi Kootstra), 11 Pier Kempenaar.

TFS: 1 Rick Ypma, 2 Gijs Vlastuin, 3 Frits van der Meer (13 Jille Peters), 4 Farshid Sheni, 5 Aaron van der Heide (14 Siemen Couperus), 6 Thijs Boiten, 7 Tim Nijneijer, 8 Jogchum Otten, 9 Rudmer Mulder, 10 Chris Visser, 11 Remco van der Mei (12 Nick de Roos).

Scheidsrechter: Wilbert Gort (Grijpskerk)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys