Verslag Friese Boys 1 – V en V 1 zaterdag 18 januari 2020

V EN V’68 GEEFT FRIESE BOY FLINK PAK SLAAG

KOLLUMERZWAAG – De thuiswedstrijd tegen V en V’68 is voor Friese Boys op een debacle uitgelopen. Het werd maar liefst 1-8 voor de ploeg uit Garijp. Bij de rust was de stand 1-3.

Al in de beginfase was V en V gevaarlijk maar Berend Wijmenga wist het doel nog niet te vinden. Na twaalf minuten was het wel raak. Een schot van Calvin Rooda werd gestopt door Friese Boys-doelman Jelmer Boorsma, maar de rebound werd ingeschoten door Harmen van der Bij, 0-1. Zes minuten later verdubbelden de gasten de voorsprong; Joeke de Vries schoot de bal achter Boorsma, 0-2. Namens Friese Boys verdween een schot van Luutzen Postma naast het doel. Halverwege de eerste helft had Friese Boys toch succes; Na een hoekschop van René de Jong kopte Pieter van der Zwaag raak, 1-2. V en V was dicht bij 1-3 toen een inzet van Redmer Marra rakelings naast ging. Doelman Boorsma van Friese Boys moest even later ver uit zijn doel om V en V van scoren af te houden. De doelman was even later kansloos op een hard schot van Joeke de Vries, 1-3. Vlak voor de rust kreeg Pier Kempenaar een mogelijkheid op 2-3 maar zijn schot werd geblokt. Namens de gasten schoot Oene van der Meulen voorlangs waardoor de rust met 1-3 inging.

Na de thee besliste V en V het duel met twee goals in korte tijd. Eerst schoot Calvin Rooda raak, 1-4 en nog geen minuut later dook Berend Wijmenga alleen voor het Friese Boys-doel op en dat betekende 1-5. Een kopbal van Pieter van der Zwaag ging vervolgens over het doel. Nadat een schot van Theun Kootstra was gestopt door Jelmer Boorsma werd het even later toch 1-6 door Calvin Rooda. Friese Boys mocht een vrije trap nemen maar de inzet van Dennie de Haan ging naast het V en V-doel. Een inzet van invaller Mark de Boer ging via de lat over. Het werd 1-7 na een aanval met een buitenspelluchtje. Het doelpunt werd gescoord door Theun Kootstra. Sander Hoekstra en Pieter van der Zwaag probeerden de score een draaglijker aanzien te geven maar slaagden hierin niet. Integendeel, in de laatste minuut strooide Joeke de Vries met zijn derde treffer nog wat meer zout in de wonde, 1-8.

Reacties:

“Ik vond ons sowieso beter” aldus Joeke de Vries van V en V’68. “Friese boys heeft totaal geen grip op de wedstrijd gehad. Alleen door een foutje van ons werd het 1-2. Ik maakte drie goals vandaag. Normaal sta ik in de verdediging maar vandaag speelde ik op het middenveld. Dat was voor het eerst; een experiment van ons. We speelden als team fantastisch vandaag. We zijn deze competitie slecht begonnen maar we hopen niettemin op een plaats bij de top zeven”

“We hebben geloof ik vier goals weggegeven” aldus Pieter van der Zwaag van Friese Boys. “We leverden veel ballen in en er was geen beleving. We hebben weinig kansen gehad, we waren steeds te laat en we zaten er niet dicht genoeg op. Daar moeten we scherper in zijn”

Opstellingen:
Friese Boys: 1 Jelmer Boorsma 2 Lammert Dijkstra 3 Dennie de Haan 4 Eelke Venema (12 Matthias Scholtus) 5 Rienk Postma 17 Luutzen Postma 7 René de Jong (13 Mark de Boer) 8 Erik Hilboezen 9 Pieter van der Zwaag 10 Pier Kempenaar (14 Sander Hoekstra) 11 Dirk-Jan Heidstra.

V en V’68: 1 Feije Nijhuis 2 Jorn de Haan 3 Kees Wobbes (13 Auke Jan de Jong) 4 Folkert Jan Albada 5 Theun Kootstra 6 Joeke de Vries 7 Oene van der Meulen (14 Lippe Kleinhuis) 8 Harmen van der Bij 9 Berend Wijmenga 10 Calvin Rooda 11 Redmer Marra (12 Geert Jan Kloosterman).

Scheidsrechter: Arnold Haan (Zuidhorn)

Foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys