Verslag Friese Boys 1 – VenV 1 zaterdag 3 oktober 2020

FRIESE BOYS ONDERUIT TEGEN V EN V’68

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen V en V’68 met 2-5 verloren. In de eerste helft nam V en V een 0-4 voorsprong. In de tweede helft kwam Friese Boys goed terug maar verder dan 2-5 kwam de equipe van trainer Martin Brandsma niet.

Friese Boys was na zes minuten dicht bij een voorsprong. Na een hoekschop kopte Jonathan Sabuni de bal tegen de lat. Het doelpunt viel tien minuten later aan de andere kant. Na een hoekschop belandde de bal bij Joeke de Vries die ineens doeltreffend uithaalde, 0-1. Twee minuten later mochten de gasten een strafschop nemen na een overtreding op Ruurd de Vries. Vanaf elf meter bracht Berend Wijmenga de stand op 0-2. Luutzen Postma was dicht bij een tegendoelpunt maar zijn schot verdween naast het doel. Even later was de stand 0-3 toen Calvin Rooda via de paal raakschoot. Nadat V en V twee kansen had gemist werd het vlak voor de rust 0-4 toen Jan Jouke Schievink een voorzet van Ruurd de Vries binnenkopte.

De thuisclub kwam na de thee sterk terug. Na een overtreding op Erik Hilboezen mocht Friese Boys een strafschop nemen die door Aldert Hietkamp werd benut, 1-4. De tweede goal van Friese Boys viel niet veel later toen een verdediger van V en V de bal in eigen doel werkte,   2-4. Jonathan Sabuni was daarna dicht bij 3-4 maar zijn inzet werd gestopt door doelman Pieter Nijhuis. Friese Boys bleef aandringen maar nogmaals Sabuni en Rienk Postma hadden geen succes. Dat had Berend Wijmenga namens de gasten wel toen hij de bal van afstand over doelman Jelmer Boorsma in het doel schoot, 2-5. Bij deze stand floot scheidsrechter Bosgraaf voor het einde.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra