Verslag Friese Boys 1 – VCR 1 dd zaterdag 19 augustus 2023

Friese Boys verlies nipt van VCR

Friese Boys – VCR    3-4       (2-2)

De 1e oefenwedstrijd voor beide teams werd onder prima weersomstandigheden gespeeld.

Nieuw tenue voor Friese Boys met de sponsoren Bestratingsbedrijf Boorsma van der Sluis, Houthandel Barkmeijer, Mient Mulder Cateringservice op het tenue, daarbij een prima grasmat, nieuwe duck outs, cornervlaggen en omheining. De wedstrijdselectie van Friese Boys was uitgebreid met jeugdspelers Milan Top, Luut Faber, Sytze Wiersma en Ilian Egeh, die minuten konden maken.

Onder leiding van scheidsrechter Henk van der Veer werd er afgetrapt. Friese Boys zette de toon tegen een gehavend VCR, deze 5e klasser moest noodgedwongen 4 spelers van JO19 opstellen. Binnen 3 minuten was het 1-0 door Luutzen Postma na voorbereidend werk van Sander Hoekstra en Pieter van der Zwaag. In de 7e minuut miste Sander Hoekstra enkele meters vrijstaand voor het doel, ook Milan Top kon de keeper niet passeren. Uit een corner van Milan Top werd Jelmer Brinkman bediend en zijn voorzet belande bij Sander Hoekstra, die van dichtbij scoorde 2-0.

VCR kwam terug in de wedstrijd toen op een doorkopbal de rugdekking niet op orde was en de spits kon scoren. Even later was het Andries van der Zwaag die ongelukkig was in de passing en de spits strafte dit alleen voor keeper Danny Veenstra af 2-2. Op slag van rust soleerde Luutzen Postma zich door de verdediging, had geen oog voor een medespeler die kon binnen tikken, zijn inzet werd door de verdediging gered. VCR moest de 1e helft bekopen met 2 blessures van de aanvoerder en de keeper.

In de 2e helft werden er bij Friese Boys 6 wissels ingebracht. In de 48e minuut was het keeper Danny Veenstra die Rienk Postma probeerde aan te spelen, helaas was de VCR spits alert en kon de bal in het lege doel prikken 2-3. Luutzen Postma kreeg daarna 2x een vrije kans, helaas het vangnet was het eindstation. VCR had 2 schoten die rakelings naast gingen. Een verre trap uit de defensie van VCR belande achter de verdediging van Friese Boys wederom profiteerde VCR van een communicatiestoornis tussen keeper en verdediging en tikte de bal binnen 2-4. Friese Boys schakelde een tandje bij. Nick de Graaf leek te gaan scoren na een individuele actie, maar VCR trok aan de noodrem, helaas werd de penalty gemist door Luutzen Postma en de rebound van Dirk Jan Heidstra werd prima door de keeper gepakt. In de 80e minuut was het toch raak, toen Erik Hilboezen van 25 meter de aansluiting in het doel pegelde 3-4. Friese Boys kreeg kansen op de gelijkmaker, maar Dirk Greijdanus, Dirk Jan Heidstra, Pieter van der Zwaag konden niet scoren en zo liep Friese Boys tegen een nederlaag op.

De trainers Ayelt van Zuiden (Friese Boys) en Dick groen (VCR) vonden het resultaat niet belangrijk. Friese Boys deed zich in deze wedstrijd te kort door dotten van kansen te missen of een medespeler een treffer te gunnen, door persoonlijke fouten werd VCR in de wedstrijd geholpen.

Op karakter sleepte VCR de winst uit het vuur.

Zaterdag 26 augustus speelt Friese Boys in Deinum om 14.30 uur tegen 4e klasser SF Deinum

Verslag: Hielke de Graaf

Foto’s: Sake Beerstra