Verslag Friese Boys 1 – VIOD 1 zaterdag 1 september 2018

FRIESE BOYS EN VIOD DRIESUM SPELEN GELIJK

 KOLLUMERZWAAG – In de eerste ronde van de beker speelde Friese Boys thuis tegen VIOD. Lange tijd leek de ploeg uit Driesum te zegevieren, maar in de slotfase maakte Friese Boys toch nog gelijk, 1-1.

In de beginfase kwam Dirk-Jan Heidstra van Friese Boys twee keer dreigend door, maar de aanvaller kwam niet langs doelman Otte Visser. Aan de andere kant werd Erik van der Veen gelanceerd door Bauke Visser, maar het schot van Van der Veen werd gestopt door thuisclub-doelman Jelmer Bloem. De doelman redde daarna ook op een inzet van Gerald Mous. Bij Friese Boys viel Mark de Boer geblesseerd uit. Zijn vervanger, Remi Kootstra, kreeg vrijwel direct een schietkans, maar Otte Visser was paraat. De beste kans tot dan kreeg VIOD-speler Kees Hansma, maar de inzet van de voormalig Friese Boys-speler was te zacht en Jelmer Bloem bracht redding. Direct daarop redde Otte Visser op een hard schot van Dirk-Jan Heidstra.

In de tweede helft waren er aanvankelijk geen kansen te noteren. Het was VIOD dat toch de leiding nam. Na een voorzet van Erik van der Veen kopte Gerald Mous onhoudbaar raak, 0-1. Erik van der Veen probeerde daarna twee keer om doelman Bloem te verschalken, maar dat lukte de aanvaller niet. De eerste poging werd gestopt en de tweede ging over het doel. Drie minuten voor tijd werd het gelijk: Een dieptepass van Theo Beerda werd door Sander Hoekstra achter doelman Visser geschoten, 1-1. Beide ploegen kregen nog een kans op de winst: De doorgebroken Erik van der Veen passeerde doelman Bloem, maar de hoek was daarna te moeilijk en de bal belandde in het zijnet. De laatste mogelijkheid was voor Dirk-Jan Heidstra, maar doelman Visser voorkwam de winnende treffer van Friese Boys.

Reacties:

 “Het gaat aardig,” aldus trainer Andries Spek van VIOD. “Door de late bouwvak is het rommelig. Maar dat heeft iedere ploeg. Wij hebben spelers die nog maar één keer getraind hebben en die nu al moeten voetballen. Je wilt als trainer wel wat meer, maar spelers willen ook op vakantie, dat is begrijpelijk. Dit is echter pas de tweede wedstrijd, we moeten niet in paniek raken. We moeten bij sommige spelers ook nog zoeken op welke positie ze het beste uit de voeten kunnen. Ik heb goede dingen gezien vandaag, maar ook dingen die anders moeten. We kregen van Friese Boys veel ruimte om te voetballen, daar deden we te weinig mee. De derde klasse zie ik als een mooie uitdaging. We hebben genoeg kwaliteit, maar je moet ook wat geluk hebben met schorsingen en blessures.”

“Het was een gelijkwaardige wedstrijd,” vond collega Jaap Visser van Friese Boys. “Soms was VIOD beter en soms wij. VIOD mag dan in de tweede helft de betere kansen hebben gehad, maar wij speelden het betere voetbal. De laatste pass was echter slordig bij ons, beide partijen hadden sowieso veel balverlies. We wilden een goed resultaat vandaag, want dan hebben we mogelijkheden om eindelijk eens verder in de beker te komen. We hebben nog twee tegenstanders waartegen we kansen hebben. We spelen dit seizoen in de vijfde klasse. Daar moeten we zo gauw mogelijk uit zien te komen. Friese Boys moet het van het voetbal hebben. Ik vind dat wij tot de kanshebbers horen, anders zijn we niet goed bezig.”

Opstellingen:

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 2 Theo Beerda, 3 Dennie de Haan (12 Eelco Dijkstra), 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Jelmer Brinkman, 7 Andries van der Zwaag (14 Feike van der Vaart), 8 Erik Hilboezen, 9 Sander Hoekstra, 10 Dirk-Jan Heidstra, 11 Mark de Boer (13 Remi Kootstra).

VIOD Driesum: 1 Otte Visser, 3 Jouke Bosgraaf (16 Jelmer Roodhart), 4 Jouke Sjoerdstra, 5 René van der Veen, 8 Marcel van der Meulen, 9 Hein Visser, 10 Gerald Mous, 11 Bauke Visser, 12 Kees Hansma (14 Renze Visser), 13 Harmen Schaafsma (17 Lieuwe Schaafsma), 15 Erik van der Veen.

Scheidsrechter: Nathaniël Vonk (Hardegarijp)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys