Verslag Friese Boys 1 – VIOD 1 zaterdag 9 april 2022

FRIESE BOYS VERLIEST VAN VIOD DRIESUM

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstijd tegen VIOD Driesum met 0-1 verloren. Het beslissende doelpunt werd tien minuten voor het einde gescoord.

In de beginfase werd VIOD gevaarlijk via Erik van der Veen maar meer dan een hoekschop leverde het niet op. In de zestiende minuut kreeg Pier Kempenaar van Friese Boys een kans maar doelman Pieter Meindertsma redde fraai. Doelman Jelmer Bloem van Friese Boys bracht redding op een schot van Jelmer Roodhart en op een poging van Pieter-Ele Kuitert. Een kopbal van Jelmer Roodhart verdween over het Friese Boys-doel. Tien minuten voor de thee was VIOD dicht bij een treffer toen Erik van der Veen tegen de paal schoot.

In de tweede helft schoot Luutzen Postma in handen van VIOD-doelman Meindertsma. Een vrije trap van Erik van der Veen werd gestopt door Jelmer Bloem. Een hoekschop van Luutzen Postma belandde tegen de lat. Pieter-Ele Kuitert kreeg een prachtige kans maar de VIOD-speler miste. Daarna viel het beslissende doelpunt. Een voorzet van rechts werd ingekopt door Erik van der Veen, 0-1. Bij deze stand bleef het uiteindelijk.