Verslag Friese Boys 1 – VVT 1 zaterdag 13 april 2019

FRIESE BOYS LIJKT NA WINST OP VVT OP WEG NAAR DE TITEL

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys won zaterdag met 2-1 van VVT. Met deze winst is de zo felbegeerde titel wel heel dichtbij gekomen.

Het had echter heel anders kunnen uitpakken. Met name in de eerste helft kreeg VVT een hele serie mogelijkheden, maar de ploeg uit Twijzelerheide wist deze niet te benutten. Na bijna een kwartier kwam het eerste wapenfeit van Friese Boys. Na een voorzet van Pieter van der Zwaag kopte Dirk-Jan Heidstra naast. Aan de overkant schoot Bauke Postma in de handen van doelman Jelmer Bloem. Het zou niet de eerste poging van Postma zijn deze middag. Een vrije trap van Andries van der Zwaag werd een prooi voor VVT-doelman Gerrit Hansma. Nadat Erik Hilboezen naast schoot werd VVT, en met name Bauke Postma, rond het half uur gevaarlijk. Eerst ging een inzet van Postma via de lat over. Daarna verscheen de aanvaller, na een pass van Henk Jan Vogt, alleen voor het doel, maar Friese Boys-doelman Jelmer Bloem redde uitstekend. Na een hoekschop van Alex van der Veen was het opnieuw Postma die inkopte, maar nu ging de bal naast. Friese Boys zag pogingen van Matthias Scholtus en Erik Hilboezen geen doelpunt opleveren. Siemen-Sake Kamstra schoot namens VVT ineens in, maar een doelpunt werd het niet; de bal ging naast. Daarna nam Friese Boys de leiding toen Pieter van der Zwaag fraai raak schoot, 1-0. Bauke Postma kreeg een nieuwe schietkans, maar ook deze keer redde Jelmer Bloem zodat het tot de rust 1-0 bleef.


Vijf minuten na de thee breidde Friese Boys de voorsprong uit; Andries van der Zwaag raakte de lat waarna de terugspringende bal werd ingekopt door verdediger Eelke Venema, 2-0. VVT probeerde de achterstand te verkleinen, maar Alex Polders en Bauke Postma kwamen met hun schoten niet langs Jelmer Bloem. Invaller Pier Kempenaar zag zijn schot met de voet gestopt door VVT-doelman Hansma. Plotseling was de spanning terug toen de bij VVT ingevallen Geale Walda knap tegen scoorde, 2-1. Het werd bijna gelijk toen een inzet van Bauke Postma via de beide doelpalen weer terug in het veld stuitte. Pier Kempenaar had nog een kans, maar raakte eveneens de paal zodat het tenslotte 2-1 bleef.

Reacties:

“Er zat meer in”, vond Bauke Postma van VVT. “We kregen enkele 100 procent kansen die hadden er in gemoeten. Er was geen klassenverschil, dat is heel vaak zo. Wij zijn nooit minder, maar vergeten ons zelf te belonen. Ik kwam één op één met de keeper, maar kwam niet goed uit waardoor de bal niet voldoende snelheid mee kreeg en de keeper hem naast tikte. In de tweede helft raakte ik de beide doelpalen, dat was ook weer net niet. Wij doen onszelf tekort”.


“In de eerste helft ging het niet soepel. We hadden veel balverlies”, aldus Pieter van der Zwaag van Friese Boys. “De 1-0 was een fijn gevoel, toen kwamen we goed in de wedstrijd. Ik was blij dat die bal erin zat. Ik vervang Sander Hoekstra en dan is het mooi als je een doelpuntje mee pikt. In de tweede helft begonnen we beter te voetballen en maakten we direct 2-0. Na de 2-1 zetten ze druk en raakten de paal. We hebben het echter uitgevoetbald en hebben drie punten. We staan er goed voor”.


Opstellingen:


Friese Boys: 1 Jelmer Bloem 2 Jelmer Brinkman 3 Dennie de Haan 4 Eelke Venema 5 Lammert Dijkstra 6 Matthias Scholtus 7 Erik Hilboezen 8 Andries van der Zwaag (13 Jan Top) 9 Pieter van der Zwaag 10 René de Jong (14 Pier Kempenaar) 11 Dirk-Jan Heidstra.


VVT: 1 Gerrit Hansma 2 Alex Polders 3 Jacob Hansma (12 Sietse Vogt) 4 Hendrik-Sije Kamstra 5 Freek van der Boon 6 Friso Bosma (14 Geale Walda) 7 Bernaldo van der Heide, 8 Alex van der Veen 9 Bauke Postma 10 Siemen-Sake Kamstra (13 Liekele Vogt) 11 Henk-Jan Vogt.

Scheidsrechter: Dennis Dijkstra (Leeuwarden)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys