Verslag Friese Boys 2 -Harkema Opeinde 3 dd 29-4-2023

Friese Boys 2 vergeet zichzelf te belonen.

Een zonnetje vandaag op de sportvelden van Friese Boys, daarom ging de editie tussen Friese Boys en Harkema Opeinde vandaag wel door, bijna twee maand geleden werd de wedstrijd nog afgelast wegens de sneeuw. Om 14:30 uur blies scheidsrechter Boerema op de fluit voor het startsignaal. De eerste minuten was het even aftasten voor de Boys uit de Sweach, na 7 minuten leek de bal op de stip te komen maar Boerema herzag zijn beslissing. Daar kwamen we goed mee weg. Hierna groeiden de mannen steeds beter in de wedstrijd.

Vorige week hadden we onze eigen ‘Van Basten’ op de velden, vandaag kon Dennie ‘Bergkamp’ worden aanschouwd. De nodige kapbewegingen en hakjes waren vandaag aanwezig en ook effectief, zo zette Dennie na een mooie aanname Rene in schietpositie, helaas werd dit schot gekraakt door de verdediging. In de 25e minuut was er een grote kans voor de Friese Boys, hoe deze bal er niet inging was een wonder volgens Mark, hij zag hem namelijk vanaf de bank er al ingaan. Kansen waren er voor beide ploegen in de laatste minuten voor rust, het was wachten op een doelpunt al viel die niet meer voor de rust door goede ingrepen van de verdediging van Friese Boys en Harkema Opeinde.

Na rust leken de Harrekieten als eerste het net te vinden, in de 50e minuut kregen de bezoekers een behoorlijke kans waarbij de linksbuiten van de bezoekers net een teenlengte te kort kwam om de bal achter Auke te kunnen tikken. Nog geen minuut later was er een knap schot van Tjalling die richting de kruising leek te gaan maar helaas draaide de bal weg van het doel. Tjalling moest helaas met een blessure het veld verlaten na een charge op zijn enkel. Sander viel voor hem in en het leek even een gouden wissel te worden, nog koud in het veld stevende Sander alleen op de keeper af, het schot kwam mede door de keeper op de lat. Ik heb Feike vandaag nog niet benoemd maar hij komt toch weer in het verslag met een keurige overtreding, hij had het gezien op de knie van een Harrekiet. Thijs werd in de 61e minuut gewisseld en kwam op de bank met een mooi verhaal. De nummer 16 van Harkema had Thijs gedurende de wedstrijd wat bijnamen gegeven, namelijk ‘mafkees’ en ‘ruggenkraker’. Deze bijnamen spreken denk ik wel voor zich dat de nummer 16 geen fijne middag had.

Mark kon 67 minuten vertellen vanaf de bank wat er beter moest en hoe het wel kon in het veld. Dat mocht hij dan ook laten zien toen hij moest invallen voor Erik die er ook met een blessure vanaf moest. Na 1 minuut leek hij ook het goudhaantje te worden alleen redde de keeper van Harkema knap op het schot van Mark. De keeper van Harkema had vandaag gouden handschoenen, ook redde hij schoten van JP en Sander. Een stuk rustiger had de keeper het aan de andere kant van het veld. Auke stond wel zijn mannetje wanneer Harkema er sporadisch uitkwam. De laatste 10 minuten van de wedstrijd was niet meer besteed voor Rene die leeg gespeeld was. Aldert verving hem, die 5 minuten eerder nog op het andere veld voetbalde. De man van staal kreeg een bal van dichtbij tegen hem aan maar hij verbeet de pijn en maakte daarna een tegenaanval onschadelijk door een professionele overtreding. In de 90e minuut leken we alsnog de volle buit te pakken, Jesse ging er vandoor aan de flank en onze wingback Bowy stond voor het doel, helaas tikte hij de bal net voorlangs. In de blessuretijd was de laatste kans voor Dennie, helaas voor ons had de keeper van Harkema vandaag een goede dag.