Verslag Friese Boys 2 – ONB 2 dd 21-10-2023

Friese Boys 2 laat punten liggen tegen ONB 2

De wedstrijddag van het tweede elftal begon dit keer op de vroege zaterdagochtend, er werden namelijk wat vrijwilligerstaken vervuld door de spelers en de trainer.  Allen waren bezig om de sponsors weer tevreden te stellen, de omheining van het hoofdveld werd weer in orde hersteld en daarmee zeker opgeknapt.

In de middag hadden we helaas niet de primeur om als eerste met de nieuwe omheining te ballen op het hoofdveld, de regenval van de afgelopen dagen gooide roet in het eten. Op het B-veld met een zonnetje werd er wel om 14 uur afgetrapt tegen ONB 2.

Toen scheidsrechter Gerwin voor het eerst op de fluit blies was het ONB die het initiatief wilde nemen, dat lukte in eerste instantie ook maar na vijf minuten nam Friese Boys het over. Het balbezit raakte dus steeds meer voor de rood-witten en daar kwamen dan ook de eerste noemenswaardige kansen. In de 7e minuut werd Boyen bediend door Bowy, Boyen kwam net niet lekker uit maar wist zichzelf nog in schietpositie te manoeuvreren en schoot daarna op het houtwerk.

Het spel kon gedurende de eerste helft beide kanten op gaan, ONB kreeg een grote kans na zeventien minuten, maar Kevin had een goede tackle in huis om het doel schoon te laten. Twee minuten later was het bijna raak voor de Friese Boys, uit een vrije trap van Dennie maaide Sander de bal over, hij leek daarmee ook zijn lies te blesseren, vijf minuten later moest Sander dan ook geblesseerd het veld verlaten.

In de 34e minuut was er weer een gevaarlijk moment, uit een voorzet van Dennie kopte Bowy rakelings over. Daarna had Aldert de bal raar op de kaak gekregen, het gebit had een rare opdonder gekregen, de man van staal speelde de eerste helft wel gewoon uit, maar moest in de rust wel het veld noodgedwongen verlaten.

Voor rust werden beide ploegen nog meerdere malen gevaarlijk, een schot van Tjalling werd gekraakt en Auke hield het doel leeg door antwoord te hebben op meerdere afstandsschoten.

Na de brilstand in de rust zagen beide ploegen zeker nog de volle buit. Het was ONB die beter uit de kleedkamer kwamen, kort na de rust werd er rakelings over geschoten door de mannen uit Drachten, ook ging een kopbal net over. Het was enkele minuten later ‘drie keer is scheepsrecht’, met een ‘kutgoal’ kwam de 0-1 op het scorebord.

Een halfuur voor het einde wilden de Boys weer aanzetten, kansjes kwamen er, maar geen noemenswaardige. Aan andere kant was het ONB die op het juiste moment druk zetten en daarmee de bal veroverden diep op eigen helft, Auke kon op een schot geen antwoord meer geven en daarmee werd de stand 0-2.

Een slotoffensief kwam er nog van de thuisploeg, Ymbert leek na 70 minuten een aansluitingstreffer te maken, hij stond helaas buitenspel.  Aanvallende wissels werden er de laatste minuten nog toegepast. In de laatste minuten leek Boyen nog een doelpunt te maken maar op aangeven van Marten wist Boyen op miraculeuze wijze de kans te missen. Na de hele wedstrijd kansen te hebben gemist floot Scheidrechter Gerwin dan ook na negentig minuten voor een terechte 0-2 eindstand.

Na vandaag punten te hebben laten liggen is het taak om ons volgende week te revancheren tegen FC Surhuisterveen, daarmee kunnen we ons weer nestelen in de subtop.

Opstelling Friese Boys 2: Auke, Kevin, Dennie, Luut, Feike (66. Sietse), Tjalling, Ymbert, Marten, Sander (25. Aldert (45. Sil)), Boyen (59. Thijs), Bowy (85. Boyen)

Verslag: Hylke Boersma