Verslag Friese Boys 2 – ‘t Fean ’58 3 dd 22-4-2023

Friese Boys 2 in extremis naar een punt.

Prachtig weer vandaag met een mooi affiche op sportpark De Seadkampe. ’t Twadde trad vandaag aan tegen ’t Fean 58.

Om klokslag 13:00 uur werd er afgetrapt, beide ploegen starten fel. Het eerste kansje werd een corner van ’t Fean die ongevaarlijk bleef. Hierna werd de wedstrijd wat minder om naar te kijken, beide ploegen gaven weinig weg en dus was het geen kansrijke wedstrijd.

Na 15 minuten kan ik dan toch het eerste noemenswaardige feit noteren, Feike bracht met een beweging die hij waarschijnlijk bij judo geleerd had de tegenstander naar de grond, het betrof een ippon. Scheidsrechter Jacob was daar niet van gediend, hij was wel gediend van een drinkpauze halverwege de eerste helft, dat verbaasde ons langs de zijkant omdat het nog niet boven de 20 graden was. Mooie gelegenheid van trainer Wietze om alle jongens nog even aan te spreken.

Na de drinkpauze maakte Friese Boys steeds meer aanspraak tot een doelpunt, Dirk probeerde via een kanonskogel a la Van Basten de verre hoek op te zoeken maar ging rakelings over. Ymbert probeerde met een stift van 30 meter het net te vinden, alleen was dat het vangnet. De laatste 5 minuten van de eerste helft volgde er nog twee enorme kansen voor de Boys via een actie van Dennie die helaas niet beloond werd en een mooie pegel van René die net aan de verkeerde kant van de kruising wegdraaide.

De eerste 10 minuten na rust speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af, kansen werden door beide ploegen niet bij elkaar gevoetbald, al moet dat meer als compliment voor de verdediging worden gezien wat vandaag als een huis stond. Trainer Wietze had een goed gevulde bank en wisselde 3 man tegelijk in de 56e minuut, niet iedereen was het hier mee eens dat de prima spelende spelers het veld moesten verlaten. Trainer Wietze gaf na de wedstrijd aan dat hij ‘iedereen tevreden wou houden’.

Na 58 minuten voetbal was er weer een kans bij elkaar gevoetbald, invaller Jesse gaf een lange voorzet die René kopte, deze bal belande niet tussen de palen. In de 64e minuut werd Sander Hoekstra ingebracht, hij maakte na een jaar zonder wedstrijd zijn rentree.

In de 65e minuut was er een kans voor ’t Fean, een voorzet die goed werd ingekopt 0-1. Invaller Sander maakte het heel Kollumersweach duidelijk dat het nog wel kon. Het laatste kwartiertje werd er nog een tandje bijgezet. Kansen kwamen er voor de Friese Boys, daarmee ook ruimtes voor ’t Fean om tegen te counteren. Keeper Danny werd belangrijk door in de 87e minuut een sta in de weg te zijn voor de spits uit Surhuisterveen, ook raakten de bezoekers nog de lat.

De wedstrijd was nog lang niet voorbij want het spel had een aantal keer stilgelegen en dus kwam er nog wel wat minuten bij. Er werd nog van alles geprobeerd maar een gelijkmaker leek er niet meer in te zitten tot een mooie voorzet van Bowy, in de 90+5e minuut viel hieruit de gelijkmaker. Dirk twijfelde niet en jaagde de bal in de kruising. Daarmee was de eindstand bepaald 1-1.

Volgende week spelen we een inhaalwedstrijd thuis tegen Harkema Opeinde, deze werd een maand geleden afgelast vanwege de centimeters sneeuw op de velden. Heb de weerberichten nog even bekeken en het lijkt erop dat het sneeuwvrij blijft. Tot volgende week.