Verslag Friese Boys 2 – VIOD 2 zaterdag 28-5-2022

Op de laatste zaterdag van mei wachtte de laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor ‘it Twadde’. De tegenstander was vandaag VIOD. Dit was tevens de afscheidswedstrijd van Minse. De mannen waren dus erg gedreven om hem een passend afscheid met drie punten te bezorgen.

Friese Boys begon sterk aan de wedstrijd en greep de tegenstander direct bij de keel. Dit resulteerde in een eerste schot van Kevin Regnerus in de eerste minuut. De tegenstander deed direct enkele tactische omzettingen, maar dit mocht niet baten. In de vierde minuut wist Remi Kootstra zich met een fraaie rush te ontdoen van enkele VIOD middenvelders en was het Jesse van Balen die na een fijne boogbal van Remi de bal kalm langs de keeper van VIOD tikte. 1-0. Zo’n tien minuten later was het opnieuw Jesse van Balen die tijdens een counter opstoomde aan de linkerkant van het veld. Voordat hij echt gevaarlijk kon worden werd hij met een bizarre actie van achter neergehaald. De voor de rest goed fluitende Bote besloot de kaarten vandaag op zak te houden en deed het af met een vermaning.De schrik zat er even later goed in bij de bank van Friese Boys toen Jesse opeens zijn schoen uittrok. Gelukkig was hij na een schouderklopje van Minse wonderlijk hersteld en kon hij gewoon verder.Ondanks prima spel van Friese Boys, met als voorbeeld  Remi die met een pirouette wederom twee spelers van VIOD achter zich liet, was het een spits van VIOD die vanuit moeilijke hoek de 1-1 binnenschoot. Het spelbeeld veranderde en het spel ging op en neer. Het was te danken aan sterk verdedigend optreden van Aldert, Hylke en Feike dat er geen nieuwe tegentreffers vielen. Ook Wietze Boorsma was belangrijk. Met een harde, maar professionele overtreding wist hij een gevaarlijke uitbraak van VIOD te voorkomen. Ook hier had geel niet misstaan. Aan het einde van de eerste helft wist Friese Boys het spel weer naar zich toe trekken. Een fantastische combinatie tussen Remi en Dirk Greijdanus leidde tot een kans voor Remi, maar de keeper wist redding te brengen.

Na rust werd Remi naar voren geschoven als spits en was Raymond ten Hoeve de vervanger van Jesse van Balen. Dit zorgde voor meer controle op het middenveld. Raymond bereikte met twee lange ballen over de verdediging tot twee keer toe Dirk, maar dit leidde niet tot een doelpunt. In de 52e minuut was het wel raak. Hoewel hij een minuut eerder nog riep om een wissel, wist Kevin een corner van Wietze van der Zwaag bij de tweede paal kalm binnen te tikken. 2-1. Thijs Gerrit Poortinga verving vervolgens Kevin, terwijl Bowy de Boer in het veld kwam voor Ymbert Dijkstra. De vermoeidheid sloop langzaam in de ploeg en VIOD profiteerde door met een counter de 2-2 te maken. Danny wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar in de rebound was VIOD alsnog trefzeker. Friese Boys kroop vervolgens door het oog van de naald. VIOD maakte vrij kort daarna namelijk de 2-3, maar deze werd afgekeurd. Friese Boys wist in de slotfase de overwinning naar zich toe te trekken. VIOD besloot vol voor de winst te gaan, maar liep in het mes van het spitsenkoppel Remi en Dirk. In de 70e minuut was het wederom Remi die met een perfecte lange bal Dirk op de keeper afstuurde. Dirk bleef kalm. 3-2. Tien minuten later viel de beslissing. Een steekpass op Remi stelde hem in staat om op zijn beurt Dirk nogmaals vrij voor de keeper te zetten. Deze vierde treffer zorgde voor veel blijdschap bij Minse die op deze manier zijn jarenlange carrière bij Friese Boys afsloot met een mooie overwinning!

Na de wedstrijd werd er vanuit de huidige spelersgroep een cadeau overhandigd aan Minse. Bestuurslid en oud-speler Theo Beerda overhandigde Minse een bos bloemen met een dankwoord voor alle inzet in verschillende periodes voor de club.